Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 809 kJ / 1 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,64 g |
Tuky | 26,53 g |
Vláknina | 29,55 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 829 mg |
Sůl | 2,16 g |
Sacharidy | 203,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenát nechte přirozeně povolit nebo spařte horkou vodou, každopádně v obou případech jej pak dobře vymáčkněte od vody.
Krok 2: Přemístěte do mixéru a rozmixujte společně se dvěma vejci. Poté postupně nalijte mléko a mouku a vypracujte v těsto klasické palačinkové konzistence. Pokud budete dělat palačinky naslano, přidejte taky špetku soli. Mléka dejte nejdříve méně a až v případě potřeby dolaďte zbylým množstvím – každá mouka totiž pohlcuje vodu jinak.
Krok 3: Smažte v dobře rozpálené pánvi (v kvalitní pánvi to jde i zcela bez tuku).
Zveřejněno 1. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Y5N
Moje poznámka
Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Y5N
Nejnovější recepty
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 19 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno 6. 4. 2025 12:01
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno 6. 4. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 34 minutami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
gabikka před 3 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 4 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
Khulali před 14 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 14 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 15 hodinami
Suroviny:
špenát,
mouka žitná,
mouka špaldová hrubá,
vejce,
mléko,
sůl
Komentáře (1)