Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra na zelenině v medovo hořčičné šťávě

Jak udělat z jater delikátní záležitost, na které si pochutná celá rodina? Upečte je podle tohoto receptu. Jemná játra v lahodné šťávě vonící medem a hořčicí potěší vaše blízké a provoní váš domov.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 170 min

200 min (30 min příprava + 170 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 259 kJ /
2 930 kcal
Bílkoviny148,71 g
Tuky187,72 g
Vláknina13,09 g
Cholesterol 2,29 g
Sodík 3,89 g
Sůl8,85 g
Sacharidy157,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme, osušíme, z hovězích jater stáhneme blánu a nakrájíme na nudličky. Lehce poprášíme pepřem, promícháme a přemístíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Krok 2: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli nadrobno, česnek na plátky a mrkev na drobné kostičky. Krok 3: Na drobné kostičky nakrájíme slaninu, kterou dáme do rozehřátého sádla společně s cibulí a česnekem restovat do světle zlatavé barvy. Krok 4: Do hrnce na játra dáme mrkev, cibulovou směs, bobkový list a nové koření. Zalijeme vývarem, přidáme med a hořčici, promícháme a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 5: Hrnec nastavíme na High (st.2) a necháme pracovat 2,5 hodiny. Krok 6: Poté přilijeme ve studeném vývaru rozmíchaný solamyl, přidáme pro zjemnění na kousky nakrájené máslo a opět přikryté poklicí necháme pracovat ještě 15 minut. Krok 7: Hrnec odstavíme ze zdroje tepla a jídlo podle potřeby osolíme a dochutíme. Krok 8: Na talíři posypeme zelenou bylinkou. Na přílohu je vhodná rýže i těstoviny.

TIP: Jak vařit s medem

Zveřejněno 1. 2. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já si do mrazáku dávám v sezoně zamrazit kromě nasekaných lístků libečku i stonky. Ty pak přidávám do hrnce na vyvaření. Chuť pokrmu to moc neovlivní, ale během vaření to hezky voní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra na zelenině v medovo hořčičné šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2gGL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra na zelenině v medovo hořčičné šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2gGL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško,děkuji Ti:-8:-K

:-)<3:yes::yes: vypadá to velmi dobře a určitě i dobře chutná - to musím vyzkoušet ;-):-K

SilviaD: Děkuji za zájem a za dotaz:-KDíky němu jsem si všimla,že mi v bodě č.4 vypadlo přidání medu a hořčice,doplním. A ano,jsou myšlené 3 polévkové lžíce.Dávám zarovnané,nám to chuťově vyhovuje.Ale můžete dát o něco méně,dochutit se to dá vždy:-)

Máme radi pečienku a tento recept vyzerá veľmi dobre. Chcem sa spýtať, na ten med a horčicu. Kedy ich tam pridávate? Sú myslené 3 polievkové lyžice medu? Nie je to príliš sladké?

Suroviny:
játra hovězí, slanina gazdovská, vývar masový, sádlo, cibule, česnek, mrkev, med tekutý, hořčice kremžská, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl, vývar masový, solamyl, máslo, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu