Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 964 kJ / 2 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,23 g |
Tuky | 14,53 g |
Vláknina | 28,63 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 6,58 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 420,41 g |
Postup přípravy
Necháme kynout po dobu dvou hodin zakryté fólií. Během této doby těsto alespoň třikrát navlhčenou rukou přeložíme. Nezapomenout vždy přikrýt. Krok 4: Po dvou hodinách na pomoučeném vále několikrát přeložíme a vytvarujeme bochník, který přesuneme do pomoučené ošatky.
Ošatku dáme do mikrotenového sáčku a uložíme na 2,5 hodiny do ledničky k dalšímu vykynutí. Krok 5: Po uplynutí doby vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 6: Lehce povlhčíme, 3x nařízneme a dáme péct do trouby předehřáté na 250 °C a pečeme 15 minut na kůrku, pak teplotu snížíme na 200 °C a dopečeme ještě jednou patnáct minut.
Na dno trouby dáváme menší pekáček, do kterého nalijeme při vkládání chleba cca 3 dl vody kvůli páře. Krok 7: Vyndáme na mřížku a necháme pozvolna vychladnout.
Zveřejněno 2. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrO3l
Moje poznámka
Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrO3l
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Suroviny:
kvásek,
mouka žitná,
voda,
sůl,
kmín celý,
podmáslí,
mouka chlebová pšeničná,
mouka pohanková
Komentáře (2)