Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská drožďovka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, česnek a podusíme. Krok 2: Pak přidáme rozdrobené droždí a necháme ho za stálého míchání rozpustit a rozvonět. Odstavíme a ještě chvilku necháme. Krok 3: Přisypeme na jemno nastrouhaný rohlík a zalijeme smetanou. Uvaříme kaši. Krok 4: Vklepneme vejce a osolíme a opepříme. Promícháme a necháme vychladnout.

TIP: Droždí - jak ho uchovat snadno a beze ztrát

Zveřejněno 3. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská drožďovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOm3B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská drožďovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOm3B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cibule, pórek, česnek, droždí, rohlík, smetana, vejce, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu