Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový jáhelník s ovocem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

LydiaPokorna LydiaPokorna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 892 kJ /
1 408 kcal
Bílkoviny72,36 g
Tuky34,12 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 711 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy192,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uvařte jáhly. Ty před varem důkladně propláchněte, několikrát je spařte vroucí vodou a pak vařte do měkka. Ideální je, namočit je ve vodě na noc. Já je vařím předem v rýžovaru ve větším množství, abych je na pečení samotné měla již připravené. Krok 2: Až jsou jáhly uvařené, nechte je vychladnout a připravte si zbytek surovin. Krok 3: Ve velké míse vyšlehejte tvaroh a vejce, přidejte sladidlo podle libosti, špetku soli a jáhly. Krok 4: Zamíchejte a na závěr opatrně vmíchejte sezónní ovoce podle chuti a předem namočenou kustovnici nebo rozinky. Pokud budete dávat hrušky, je vhodnější je dát až navrch jáhelníku, aby se lehce opekly. Krok 5: Pečicím papírem vyložte formu na pečení a vlijte vzniklou směs. Pečte cca 30 min na 170 °C. Krok 6: Nechte dezert vychladnout, ideálně jej nechte přes noc v lednici a druhý den bude dezert ideální – bude krásně držet tvar.

TIP: Nejoblíbenější sladká jídla

Zveřejněno 5. 2. 2023

Poznámka autorky LydiaPokorna

Hledáte dezert, který by bez výčitek mohl představovat i alternativu zdravé a plnohodnotné svačiny? Tento recept totiž zasytí a taky dodá potřebné živiny a energii. Je to taky výborná alternativa v případě že chcete, nebo musíte, ve stravě omezovat lepek. Jáhly vám zpestří jídelníček například snídaňovou kaší, dezertem, nebo knedlíkem – jejich využití je všestranné, můžete nimi rovněž zahušťovat polévky, nebo je použít jako přílohu. Jejich veliká výhoda oproti klasické mouce je obsah vlákniny, která nám ve stravě velmi často chybí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový jáhelník s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYOq7

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový jáhelník s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYOq7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jáhly, vejce, tvaroh, borůvky, kustovnice, sirup javorový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu