Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíček s černými olivami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 25 min

80 min (55 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 893 kJ /
2 603 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky161,40 g
Vláknina17,62 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,87 g
Sůl12,00 g
Sacharidy238,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr, promícháme a necháme chvíli vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy prosijeme mouku, smícháme se solí, přilijeme kvásek, olej a ostatní vlažnou vodu. Krok 3: Pomocí hnětacího háku v robotu těsto prohněteme na hladké těsto.
Zakryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě vykynout. Mělo by stačit 20-30 minut, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
Troubu zapneme a nastavíme na 200 st. Krok 4: Těsto vyválíme na jemně pomoučeném vále na obdélník asi 30x40 cm. Potřeme ho 2 lžícemi oleje a posypeme provensálským kořením a nasekanými olivami. Krok 5: Těsto srolujeme po delší straně a švem dolů položíme na plech s pečicím papírem. Krok 6: Olivový chléb potřeme slanou vodou a ostrým nožem uděláme šikmé zářezy. Krok 7: V předehřáté troubě pečeme dozlatova asi 25 minut, podle typu trouby.

Zveřejněno 8. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebíček s černými olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY7AB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebíček s černými olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY7AB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji Maruško.

:-)<3:yes::yes: velmi pěkný a určitě i velmi chutný chlebíček :-K

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, sůl, olej olivový, voda, olivy černé, koření provensálské

Přidat fotografie receptu