Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 893 kJ / 2 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,00 g |
| Tuky | 161,40 g |
| Vláknina | 17,62 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,87 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 238,89 g |
Postup přípravy
Zakryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě vykynout. Mělo by stačit 20-30 minut, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
Troubu zapneme a nastavíme na 200 st. Krok 4: Těsto vyválíme na jemně pomoučeném vále na obdélník asi 30x40 cm. Potřeme ho 2 lžícemi oleje a posypeme provensálským kořením a nasekanými olivami. Krok 5: Těsto srolujeme po delší straně a švem dolů položíme na plech s pečicím papírem. Krok 6: Olivový chléb potřeme slanou vodou a ostrým nožem uděláme šikmé zářezy. Krok 7: V předehřáté troubě pečeme dozlatova asi 25 minut, podle typu trouby.
Zveřejněno 8. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebíček s černými olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7AB
Moje poznámka
Chlebíček s černými olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7AB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl,
olej olivový,
voda,
olivy černé,
koření provensálské
Komentáře (3)