Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langošáky

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Saskia

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 997 kJ /
3 345 kcal
Bílkoviny92,16 g
Tuky123,95 g
Vláknina27,32 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 7,26 g
Sůl17,97 g
Sacharidy455,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaděláte kvásek z droždí, vlažného mléka a lžíce cukru. Necháme kvásek vzejít. Krok 2: Do mísy dejte 500 g mouky, sůl, majonézu, jogurt, vejce, zakysanou smetanu a přilijte již vzejitý kvásek.
Suroviny smíchejte do pružného, hladkého a lehce lepivého těsta.
Každá mouka má jinou vstřebatelnost a tak případně můžete dát nejdříve menší množství a pak postupně přidávat. Těsto je perfektní, když se lehce lepí na mísu, ale po jemném posypání moukou se krásně od stěn odlepí a jde tvarovat.
Hotové těsto pomoučíme a necháme 30 minut kynout. Krok 3: Pomaz:
Oloupané stroužky česneku prolisujete do menší misky.
K česneku přidáte olej, sůl a oregano.
Vše pořádně promíchejte, případně můžete přidat více koření, podle Vaši chuti.
Přikryjte a nechte odpočívat, než vyhotovíte samotný langoš. Krok 4: Po nakynutí těsta si jej rozdělte na 10 bochánků o velikosti malých bulek.
Lehce poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte ještě 15-20 minut kynout. Krok 5: Rozehřejte vyšší vrstvu oleje, aby těsto při smažení lehce plavalo. Já použila přibližně 500 ml oleje do 2 l hrnce. Nechala jsem rozehřívat na středním plamenu, olej měl přibližné 160 °C.
Vezměte bochánek a v ruce jej pomalu roztahujte do tenké placky (viz. fotka). Aby se Vám těsto nelepilo na prsty, tak si je oprašte moukou.
Roztaženou placku těsta vložte do rozpáleného oleje a smažte do zlatova. Trvá to chvilku, asi do 1 minuty jsou zlaté.
Placku obraťte a osmažte i z druhé strany. Hotový langoš nechte okapat od oleje na papírové utěrce či pevném ubrousku. Krok 6: Hotové langoše můžete natřít vrstvou pomazu, zasypat nastrouhaným sýrem a pokapat kečupem či tatarkou podle vaši chuti.

TIP: Oblíbené recepty na domácí langoše

Zveřejněno 8. 2. 2023

Poznámka autorky Saskia

Přeji krásnou dobrou chuť!

Nehledejte v tomto receptu klasického langoše ze stánku. Tyto jsou texturou hodně "hedvábné", velmi syté a dají se využít i jako klasické pečivo. Můžete na ně použít zakysanku s česnekem a pažitkou, případně tvaroh s povidly. Verzí je mnoho.

Inspirací mi byly všechny možné druhy receptů na klasické langoše.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langošáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOmLB

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langošáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOmLB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mléko plnotučné, droždí sušené, majonéza, smetana zakysaná, jogurt bílý, vejce, sůl, cukr krupice, česnek, olej, sůl, koření oregáno, olej, sýr eidam, kečup sladký, tatarská omáčka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu