Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 262 kJ /
1 019 kcal
Bílkoviny20,66 g
Tuky60,96 g
Vláknina43,24 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy76,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou zeleninu nakrájíme na kusy, dáme do vroucího oleje a necháme na mírnějším ohni lehce opéci. Mícháme.
Přilijeme horkou vodu. Jakmile začne vařit, přidáme brambory a všechno koření a zeleninový vývar. Vaříme do měkka, nepřevařit. Krok 2: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a vložíme do horkého oleje.
Po chvilce přidáme nasekaný česnek a po 1 minutě lusky. Ty párkrát otočíme a mícháme.
Přilijeme trochu vody a necháme je téměř změknout.
Pak necháme rozpustit máslo u lusků a celé je pěkně obalíme v másle. Krok 3: Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a vložíme do pekáčku s horkým olejem, brzy změknou.
Zakápneme je sójovou omáčkou a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého kmínu a vydusíme vodu. Přidáme máslo a poprášíme moukou. Jakmile začne jíška pěnit, lehce podlijeme a necháme projít varem. Krok 4: Zelenina a brambory jsou měkké, vývar necháme do poloviny množství zeleniny, přidáme máslo a rozmixujeme. Pokud je třeba naředit, přidáme odlitý vývar. Pokud vývar zbyde, ráda si ho dám sama bez všeho. Krok 5: Já dala k pyré holandský řízek a do výpeku jsem kápla vodu a nalila k žampiónům. Vznikla dobrá šťáva.
Ale hodí se i přírodní maso, i grilované, zkrátka podle chuti a možností. Já měla mleté i sýr, tak jsem zvolila toto.

TIP: Kořenová zelenina v naší kuchyni

Zveřejněno 11. 2. 2023

Poznámka autorky janky3

Zdá se to složité, ale pokud je práce dobře zorganizováná a všechny ingredience mám v kuchyni, jen sáhnout. Mleté se sýrem připravím večer, obalím v mouce hladké a druhý den jen smažím. Na čtyři plotýnky se akorát vejdu, k jídlu dělám salát z polníčku, srdíček a rukoly s citronovou zálivkou, aby se dala vypít.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZwDE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZwDE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, celer, brambory, kmín drcený, pepř, vývar masový, sůl, olej olivový, máslo, lusky fazolové, cibule červená, olej olivový, česnek, máslo, sůl, žampióny, olej olivový, máslo, sůl, pepř, omáčka sojová, mouka hladká, kmín mletý

Přidat fotografie receptu