Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí játra a cibule

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hazel hazel

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 25 min

70 min (45 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 390 kJ /
1 766 kcal
Bílkoviny112,15 g
Tuky91,84 g
Vláknina32,66 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 2,28 g
Sůl5,00 g
Sacharidy114,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdrive dame jatra do misky, zalijeme mlekem a nechame asi 30 minut stat. Krok 2: Mezitim si dame do vetsiho sacku mouku, pepr a sul a dukladne protrepeme. Krok 3: Po 30 minutach vybereme jatra z mleka, dobre osusime a nakrajime na asi 1 cm prouzky.
Takto pripravena jatra dame do sacku s moukou a protrepeme tak, aby vsechny prousky jater byly obalene v mouce. Dame stranou. Krok 4: Cibuli si nakrajime na tenka kolecka.
Do vetsi panve si dame 2-3 lzice masla a polovinu lzice oleje a ohrejeme, pridame cibuli a na stredne teplote orestujeme cibuli do svetle hnede barvy. Prendame cibuli do pripravene nadoby a posolime a poperime podle vlastni chute. Krok 5: Vratime panev po cibuli znovu na kamna a zvysime teplotu.
Pridame znovu 3-4 lzice masla a pul lzice oleje a ohrejeme pri vysoke teplote, pridame jatra a pri stalem promichavani je ozehneme do hneda.
Uvnitr jatra mohou byt trochu ruzova. Trva to asi 5- 10 minut, podle toho, jak jsou prouzky jater silne a jak je mame radi propecene (ja radeji vice nez mene). Krok 6: Do takto pripravenych jater pridame orestovanou cibuli a jiz ji jen prohrejeme s jatry.
Prendame je na pripraveny servirovaci talir. Krok 7: Do panve po jatrech prilijeme hovezi vyvar a vino a mirne povarime, az omacka trochu zhoustne. Krok 8: Hotovou omacku prelijeme na jatra a posypeme petrzeli a hned sevirujeme. Krok 9: Jako priloha jsou dobre opecene mini brambory.

TIP: Jak zpracovat vnitřnosti

Zveřejněno 14. 2. 2023

Poznámka autorky hazel

1 hrneček = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra a cibule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpmWO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra a cibule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpmWO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Trochu mi to pripomenulo môj recept, kde však nepridávam vývar, je to bez šťavy.

Nenapadlo ma, že aj hovädzia pečeň sa dá obdobne pripraviť. Ďakujem za recept, jedlo bude určite výborné.

;-) Krásná fotka. Asi i dobrá játra, ale já je nemusím, zvláště hovězí. Možná Tvůj rcp někdy zkusím z drůbežích jater.

:-):yes::-K

Suroviny:
játra hovězí, mouka, sůl, pepř mletý, máslo, olej, cibule, vývar hovězí, víno bílé suché, petrželka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu