Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní krůtí kousky na cibuli a pórku

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 502 kJ /
598 kcal
Bílkoviny53,38 g
Tuky24,04 g
Vláknina11,90 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy30,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do uzavíratelné misky dáme maso nakrájené na nudličky nebo kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, sladkou papriku, prolisovaný česnek,1 lžíci oleje, promícháme a uzavřené dáme do chladu nejméně na 30 minut. Krok 2: Zatím očistíme a nakrájíme cibuli na měsíčky, papriku na proužky a pórek na kolečka. Rozehřejeme hlubokou pánev, přidáme druhou lžíci oleje a maso restujeme za stálého míchání.
Podlijeme vínem a necháme opařit alkohol. Krok 3: Přidáme passatu nebo protlak, špetku cukru, promícháme a podle potřeby podlijeme vodou (lze i kuřecím vývarem). Přidáme nakrájenou papriku a po mírném změknutí také pórek. Krok 4: Podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo chilli. Krok 5: Podáváme s rýží, posypané kolečky pórku, natí cibulky nebo s nudlemi a smaženou cibulkou.

TIP: Jak správně připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 14. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní krůtí kousky na cibuli a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBgwW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní krůtí kousky na cibuli a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBgwW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

RubyRom: :-) moc děkuji a přeji krásný večer :-K

Moc pěkné :yes:

Suroviny:
prsa krůtí, cibule, česnek, pórek, paprika čerstvá bílá, feferonka, passata rajčatová, víno bílé, olej olivový, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, cukr

Přidat fotografie receptu