Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 502 kJ / 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,38 g |
Tuky | 24,04 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 170 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 30,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do uzavíratelné misky dáme maso nakrájené na nudličky nebo kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, sladkou papriku, prolisovaný česnek,1 lžíci oleje, promícháme a uzavřené dáme do chladu nejméně na 30 minut.
Krok 2: Zatím očistíme a nakrájíme cibuli na měsíčky, papriku na proužky a pórek na kolečka. Rozehřejeme hlubokou pánev, přidáme druhou lžíci oleje a maso restujeme za stálého míchání.
Podlijeme vínem a necháme opařit alkohol. Krok 3: Přidáme passatu nebo protlak, špetku cukru, promícháme a podle potřeby podlijeme vodou (lze i kuřecím vývarem). Přidáme nakrájenou papriku a po mírném změknutí také pórek. Krok 4: Podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo chilli. Krok 5: Podáváme s rýží, posypané kolečky pórku, natí cibulky nebo s nudlemi a smaženou cibulkou.
Podlijeme vínem a necháme opařit alkohol. Krok 3: Přidáme passatu nebo protlak, špetku cukru, promícháme a podle potřeby podlijeme vodou (lze i kuřecím vývarem). Přidáme nakrájenou papriku a po mírném změknutí také pórek. Krok 4: Podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo chilli. Krok 5: Podáváme s rýží, posypané kolečky pórku, natí cibulky nebo s nudlemi a smaženou cibulkou.
Zveřejněno 14. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní krůtí kousky na cibuli a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgwW
Moje poznámka
Pikantní krůtí kousky na cibuli a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgwW
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 8 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 33 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 42 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 47 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
cibule,
česnek,
pórek,
paprika čerstvá bílá,
feferonka,
passata rajčatová,
víno bílé,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
cukr
Komentáře (2)