Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na černém pivu s mrkví

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 398 kJ /
573 kcal
Bílkoviny7,47 g
Tuky25,75 g
Vláknina11,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,00 g
Sacharidy56,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme ve větší míse ingredience na marinádu, důkladně promícháme. Krok 2: Stehna vidličkou jemně propícháme, dáme do marinády, pořádně promícháme a necháme v chladu alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc, uležet. Krok 3: Poté dáme do remosky na nudličky nakrájenou cibuli a maso společně s marinádou a podlijeme polovinou piva. Necháme péct cca 30 minut za občasného přilévání a podlévání zbytkem piva a výpekem. Krok 4: Přidáme na kousky nakrájené oloupané mrkve.
Pečeme dalších 30 minut nebo dokud není maso hotové a mrkev měkká. Krok 5: Podáváme s hranolky, ale je možné přidat brambory, bramborovou kaši, pečivo apod.

TIP: Jak péct v remosce

Zveřejněno 16. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na černém pivu s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN1O2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na černém pivu s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN1O2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno kuřecí, mrkev, cibule, pivo černé, česnek, omáčka sojová, kečup ostrý, hořčice dijonská, olej, ocet vinný, paprika sušená sladká, šťáva citronová, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu