Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 164 kJ / 8 404 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 167,36 g |
Tuky | 577,19 g |
Vláknina | 17,85 g |
Cholesterol | 1,77 g |
Sodík | 1,35 g |
Sůl | 3,31 g |
Sacharidy | 626,17 g |
Postup přípravy
Pečeme na 180 °C asi 35-45 minut, podle typu trouby.
Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Krém z mascarpone:
Šlehačku ušleháme zvlášť a mascarpone ušleháme s cukrem. Pak do mascarpone přidáme ušlehanou šlehačku a vše prošleháme. Krok 5: Krém z tvarohu:
Krém můžeme udělat místo z mascarpone taky z tvarohu.
Tvaroh, kysanou smetanu, tekutou šlehačku a cukr ušleháme dohromady. Krok 6: Vychladlý korpus potřeme marmeládou, pak krémem, trochu krému dáme stranou na ozdobu, a ozdobíme dort po obvodu. Krok 7: Mražené ovoce vsypeme do hrnce, přidáme trochu vody a cukru a krátce svaříme.
Pak v trošce vody rozmícháme Solamyl, vlijeme k ovoci, promícháme a necháme zhoustnout. Vychladlé nalijeme doprostřed dortu, roztřeme a uhladíme. Krok 8: Strany dortu potřeme marmeládou nebo krémem a naneseme nasekané ořechy.
Zveřejněno 19. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký kakaový dort s krémem, ovocem a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31lz9
Moje poznámka
Lehký kakaový dort s krémem, ovocem a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31lz9
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 46 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
vejce,
olej,
kakao holandské,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr,
tvaroh,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr,
olej,
mouka polohrubá,
marmeláda,
ořechy,
ovoce,
cukr,
solamyl
Komentáře (2)