Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí hřbet na víně a žampionech

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 80 min

110 min (30 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 468 kJ /
590 kcal
Bílkoviny11,44 g
Tuky34,64 g
Vláknina22,68 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 679 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy35,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí hřbet vykostíme a kost dáme vařit na vývar, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře, 1 malou cibuli, česnek a sůl. Krok 2: Na oleji s kouskem másla orestujeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Krok 3: Pak přidáme nakrájené maso z hřbetu obalené v mouce. Orestujeme, osolíme a opepříme, přidáme bobkové listy a rozmarýn. Podlijeme vínem a necháme odkryté mírně probublávat. Krok 4: Asi po 15 minutách přidáme vývar, nasekaný česnek a přikryté pokličkou dusíme na mírném plameni doměkka. Bobkový list a rozmarýn nakonec vyjmeme. Krok 5: Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, trošku oleje a orestujeme. Pak přidáme nakrájená játra. Krátce orestujeme, přidáme nasekanou petrželku, promícháme a po chvíli osolíme, opepříme a odstavíme. Krok 6: Tuto směs přidáme k masu a dále přidáme nakrájené žampiony. Podlijeme ještě podle potřeby vývarem a ještě chvíli podusíme. Krok 7: Oloupané brambory omyjeme, rozkrojíme na půlky a dáme do pekáčku. Osolíme, pokapeme olejem a promícháme s nasekaným česnekem. Přidáme snítku rozmarýnu a pečeme v troubě na 190 °C dozlatova. Hotové posypeme pažitkou.

TIP: Jak porcovat králíka a nejlepší recepty z králičího masa

Zveřejněno 26. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet na víně a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z643g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet na víně a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z643g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Moc děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept i foto :-K

Suroviny:
hřbet králičí, sůl, pepř, cibule, slanina anglická, česnek, olej, máslo, žampióny, vývar masový, víno bílé, bobkový list, rozmarýn, játra králičí, mouka hladká, kost, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř, česnek, cibule, brambory, sůl, rozmarýn, olej, česnek, pažitka

Přidat fotografie receptu