Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín podle tety z Kremnice

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

IvanDunda IvanDunda

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 807 kJ /
1 866 kcal
Bílkoviny164,13 g
Tuky116,02 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 446 mg
Sodík 4,49 g
Sůl10,95 g
Sacharidy33,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu zelí pokrájíme najemno Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli a když zesklovatí, tak přidáme papriku podle chuti, ale musí se vytvořit tmavší hmota. Krok 3: Do toho postupně přidáváme pomalu maso, aby se hrnec moc prudce neochladil. Maso orestujeme a přidáme zbytek koření a osolíme. Zalijeme vodou, aby maso nebylo na suchu. Po hodině dušení zkusíme, jestli maso měkne a přidáme zbytek zelí a zalijeme smetanou. Hlídáme, aby maso bylo měkčí. Pak zahustíme. Krok 4: Do čajového sítka dáme lžíci mouky a jemně za stálého míchání tento guláš poprašujeme. Pokud by se vytvořily hrudky - nebojte se, ony se rozvaří.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem masoxu.

TIP: Čím dochutit segedínský guláš

Zveřejněno 26. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín podle tety z Kremnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wj2q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín podle tety z Kremnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wj2q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, zelí kysané, cibule, sádlo, smetana na vaření, paprika sušená sladká, pepř, koření nové koření, bobkový list, kmín celý, sůl, paprika sušená pálivá, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu