Segedín podle tety z Kremnice
Segedínský guláš – dokonalé spojení šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany, které dává vzniknout jedné z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. S knedlíkem na talíři se tento vydatný a voňavý pokrm stává neodolatelnou volbou pro každou příležitost.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 807 kJ / 1 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,13 g |
Tuky | 116,02 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 446 mg |
Sodík | 4,49 g |
Sůl | 10,95 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu zelí pokrájíme najemno
Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli a když zesklovatí, tak přidáme papriku podle chuti, ale musí se vytvořit tmavší hmota.
Krok 3: Do toho postupně přidáváme pomalu maso, aby se hrnec moc prudce neochladil. Maso orestujeme a přidáme zbytek koření a osolíme.
Krok 4: Zalijeme vodou, aby maso nebylo na suchu. Po hodině dušení zkusíme, jestli maso měkne a přidáme zbytek zelí a zalijeme smetanou. Hlídáme, aby maso bylo měkčí. Pak zahustíme.
Krok 5: Do čajového sítka dáme lžíci mouky a jemně za stálého míchání tento guláš poprašujeme. Pokud by se vytvořily hrudky - nebojte se, ony se rozvaří.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem bujonu.
Dochutíme solí, pálivou paprikou, popřípadě kouskem bujonu.
Zveřejněno 26. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín podle tety z Kremnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wj2q
Moje poznámka
Segedín podle tety z Kremnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wj2q
Nejnovější recepty
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 28 minutami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 47 minutami
Špaldoto s medvědím česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 18 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno 31. 3. 2025 11:19
Sezamové sušenky
Přidáno 31. 3. 2025 09:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Aluse81 před 1 minutou
Hrnkový perník nadýchaný
Jířa Gerlová před 1 hodinou
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Ajca1 před 1 hodinou
Lilková směs na dva způsoby (na toasty nebo karbanátky)
ZboSy před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
Kamice před 3 hodinami
Krkovička z trouby
lunav1 před 5 hodinami
Bramborové špecle
ZboSy před 5 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 6 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 16 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 17 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
smetana na vaření,
paprika sušená sladká,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
sůl,
paprika sušená pálivá,
mouka polohrubá,
bujón
Komentáře