Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka zapečená v listovém těstě s pak choi a pórkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 423 kJ /
579 kcal
Bílkoviny77,16 g
Tuky29,49 g
Vláknina0,83 g
Cholesterol 403 mg
Sodík 239 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy1,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme od případných blan, osušíme papírovou utěrkou, mírně osolíme, opepříme a potřeme olejem.
Necháme odpočinout a zatím připravíme zeleninu. Krok 2: Zelenou část z opláchnutých a okapaných listů pak choi nakrájíme do misky na proužky. (Oddělenou bílou část listů odložíme zcela bokem a necháme na později do jakéhokoliv salátu.) Pórek nakrájíme na kolečka a přidáme do misky. Krok 3: Zeleninu v misce spaříme vroucí vodou, slijeme, pak propláchneme studenou vodou a vymačkáme rukou nebo v salátové odstředivce.
Přidáme česnek, mírně osolíme a opepříme. Krok 4: Zapneme troubu na 200 °C a rošt dáme do horní části. Krok 5: Panenku zprudka opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Krok 6: Na listové těsto rozprostřeme asi 1 cm od krajů připravenou zeleninu a doprostřed položíme maso. Důkladně zabalíme a koncové okraje zahneme dospodu. Krok 7: Balíček s panenkou vložíme do pekáčku, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct cca na 12-15 minut. Krok 8: Upečený dozlatova ho necháme odpočinout zakrytý alobalem (lesklou stranou ven) a zatím připravíme přílohu. Krok 9: Panenku podáváme nakrájenou na širší plátky s bramborami a salátem podle chuti.

TIP: Jak připravit vepřovou panenku - tipy, rady, recepty

Zveřejněno 7. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka zapečená v listovém těstě s pak choi a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x8gJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka zapečená v listovém těstě s pak choi a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x8gJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom: :-) Romanko moc děkuji, ta se musí povést každému. Nikde tady neměli čerstvý baby špenát tak jsem použila pak choi a bylo to výborné, také ji máme rádi. Tvoje pochvala mě opravdu potěšila :-K krásný zbytek dne a pohodový večer s vnuky.

Maruško to je bomba. Miluju panenku a Tobě se opravdu povedla! Máš to luxusní :-K:yes::yes:

cathleen (moderátorka): :-) Ivuško moc děkuji za komentář. Tá bílá část je svěží a křupavá, dávám ji do jakéhokoliv zeleninového salátu. Salát si každý udělá kjaký má rád. Na fotce je můj oblíbený obyčejný okurkový s česnekem, do kterého jsem ji nakrájela na drobné nudličky, dá se klidně sníst i samotná jako jiná zelenina jen mírně osolit ale na tepelné zpracování by jí bylo škoda. :-K Přeji krásný den

Maruško, prosím tě, bílá část pak choi přijde zvlášť do nějakého salátu, který se podáv k panence? Něco takového máš na fotce :-*

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř mletý, olej olivový, zelí čínské pak choi, pórek, česnek sušený, vejce

Přidat fotografie receptu