Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 161 kJ / 1 711 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,68 g |
Tuky | 164,70 g |
Vláknina | 24,66 g |
Cholesterol | 143 mg |
Sodík | 842 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 34,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce králíka prošpikujeme, osolíme, posypeme tlučeným jalovcem a opečeme ze všech stran na sádle.
Krok 2: Opečená stehna přendáme do zapékací nádoby a do výpeku na pánev přidáme nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a nasekaný česnek.
Krok 3: Orestujeme do světle hněda a přidáme ke stehnům, dále přidáme koření a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a pečeme asi 2 hodiny na 190 °C. Maso musí být měkké a oddělovat se od kosti.
Krok 4: V polovině pečení maso obrátíme a přidáme očištěné nakrájené houby. Dále pečeme již odkryté.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření, vysmahneme a zaprášíme moukou, opražíme a podlijeme trochu vývarem, povaříme. Vrátíme stehna a prohřejeme.
Krok 6: Jako příloha se hodí malé bramboráčky.
Zveřejněno 12. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošův králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERlNW
Moje poznámka
Krakonošův králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERlNW
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 12 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 12 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 12 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 12 hodinami
Holandské řízky
Milades před 13 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 16 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 16 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 18 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 18 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 19 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
slanina,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
cibule,
česnek,
houby čerstvé,
sůl,
jalovec,
sádlo,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (4)