Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 862 kJ / 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C.
Krok 2: Všechnu zeleninu a sýr nakrájíme na tenké nudličky asi 6 cm dlouhé, vše přidáváme postupně do misky. Nakonec přidáme aromat a klíčky.
Zamícháme. Krok 3: Na dobře pomoučený vál položíme plát listového těsta a ještě trochu od středu válečkem vytáhneme. Krok 4: Rozkrájíme na čtverce o hraně cca 10-11cm.
Na každý čtverec dáme hromádku zeleninové směsi, postranní hrany přehneme mírně přes zeleninu a zarolujeme zpředu dozadu.
Pokládáme na nevymazaný plech nebo pečicí papír. Krok 5: Do trouby vyhřáté na 200 °C vložíme závitky.
Po 15-20 minutách ztlumíme na 180 °C a dopečeme. Krok 6: Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Zamícháme. Krok 3: Na dobře pomoučený vál položíme plát listového těsta a ještě trochu od středu válečkem vytáhneme. Krok 4: Rozkrájíme na čtverce o hraně cca 10-11cm.
Na každý čtverec dáme hromádku zeleninové směsi, postranní hrany přehneme mírně přes zeleninu a zarolujeme zpředu dozadu.
Pokládáme na nevymazaný plech nebo pečicí papír. Krok 5: Do trouby vyhřáté na 200 °C vložíme závitky.
Po 15-20 minutách ztlumíme na 180 °C a dopečeme. Krok 6: Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 14. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové závitky v lístkovém těstu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW13G
Moje poznámka
Zeleninové závitky v lístkovém těstu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW13G
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 10 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 11 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Josef Maršálek ukázal, jak připravit luxusní trhanec: Voní rumem, jablky a potěší celou rodinu, říká slavný cukrář
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin voňavý kmínový chléb
Neregistrovaný před 8 minutami
Brokolicové nočky
Neregistrovaný před 9 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Neregistrovaný před 13 minutami
Vepřové pečené na cibuli
kobra0007 před 13 minutami
Moučník s jablky
Neregistrovaný před 17 minutami
Buchta "Orgasmus"
Neregistrovaný před 17 minutami
Bábovka piškotka
Neregistrovaný před 35 minutami
Dvoubarevná majonézová bábovka
Ala787 před 50 minutami
Kytičky s krémem
Neregistrovaný před 55 minutami
Mé nudličky do polévky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
těsto listové,
brukev řepák vodnice,
pórek,
klíčky,
mrkev,
cibulka lahůdková,
sýr tvrdý,
olej olivový
Komentáře