Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z tresčích jater s vejci

Tresčí játra jsou velmi zdravá a navíc mají delikátní chuť, a proto se skvěle hodí na přípravu pomazánek. Pomazánku můžeme podávat jen tak s pečivem, nebo ji použít na dochucení chuťovek.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 197 kJ /
1 481 kcal
Bílkoviny58,78 g
Tuky135,04 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 883 mg
Sodík 2,08 g
Sůl4,78 g
Sacharidy7,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tresčí játra vyndáme z plechovky, necháme okapat a dáme do misky. Krok 2: Vidličkou rozmačkáme sýr i játra, přidáme najemno nastrouhaná vařená vejce a podle chuti utřený česnek. Krok 3: Přidáme nasekanou nať jarní cibulky, majonézu, nakonec vše promícháme a dle chuti ještě dosolíme. Krok 4: Pomazánku podáváme v mističce s pečivem nebo použijeme na chuťovky.

TIP: Přehled pomazánek

Zveřejněno 20. 3. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Zdroj : Natálie / Recepty od maminky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z tresčích jater s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6ZyK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z tresčích jater s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6ZyK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Moanka: :-) moc děkuji za všechny komentáře i fotečky - od 23.8 jsem měla problém a nic nefungovalo, snad už to bude OK - omlouvám se za pozdní oidpovědi :-K

Moc děkuji za výbornou pomazánku. 👌 Pohostila jsem jí své nejbližší, měla úspěch. 😋
Hezký den přeji… 😊😉

Nadja: :-) děkuji za komentář, také dělám a máme všichni rádí chlebíčky s tresčími játry ale to je fakt velká spotřeba tak jen o svátcích nebo na nějakou oslavu, tohle jsem udělala pro návštěvu , ve všední den ,nestihla bych jít do obchodu a doma byla jen 1 krabička těch uzených. Sýr do toho rozmačkám vidličkou jak je v 1.ods. nějaký šotek mi podstčil strouhání :-D jdu to opravit . Díky a přeji krásný zbytek dne .

Určitě moc dobrá pomazánka. My milujeme tresčí játra, ale do pomazánky by mi jich bylo líto dávat - dělám z nich jednoduché chlebíčky - dám kousky jater na máslem pomazaný plátek veky a navrch kroužky cibule.
Ze zbytku surovin dělám samostatnou sýrovovajíčkovou pomazánku.
Ještě dotaz ke strouhání taveného sýra - to ho dáváš předem zmrazit, aby se nechal strouhat? - já ho jenom spolu s majonézou nebo máslem rozetřu vidličkou (kupuji takový měkkoučký ve střívku).
Ale asi si někdy "ukradnu" kousek jater z plechovky a vyzkouším. ;-)

Anna Kocikova: :-) Bylo to napsané na té plechovce a opravdu voněla uzením, moc dobrá a asi jsem je koupila v Albertu :-K krásný večer

Tresčí játra s uzenou příchutí neznám,ale pomazánka vypadá velice dobře:-K

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: :-) Moc děkuji a přeji krásný den :-K

Delikatesa

RubyRom: :-) děkuji, napřed jsem myslela , že je to stejná jako máš Ty a nakonec jsem ji zkusila přidat, je trochu jiná:-K Měj se krásně pohodově

Výborná pomazánka :yes:

Suroviny:
tresčí játra, vejce, sýr tavený, majonéza, česnek, cibulka jarní, sůl

Přidat fotografie receptu