Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna se špenátovou nádivkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Inna93

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 210 min bez doby nasolení

240 min (30 min příprava + 210 min tepelná úprava, bez doby nasolení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 299 kJ /
789 kcal
Bílkoviny51,10 g
Tuky17,58 g
Vláknina13,59 g
Cholesterol 343 mg
Sodík 2,12 g
Sůl4,97 g
Sacharidy102,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu den předem nasolíme. Před pečením naplníme nádivkou a pokmínujmeme. Krok 2: Nádivku připravíme tak, že den až dva staré rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Pokropíme je mlékem a necháme nasáknout. Přidáme spařený a pokrájený špenát, rozšlehané vejce, nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a dobře promícháme. Krok 3: Nádivkou naplníme kachnu a zašijeme. Položíme jí do pekáče, do kterého přidáme i na klínky pokrájenou cibuli. Podlijeme trochou vody a zaklopíme víkem. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 140-150 °C cca 2 hodiny. Krok 5: Pak odklopíme, kachnu otočíme, přelijeme výpekem, případně je-li třeba podlijeme trochou vody a pečeme cca 1,5-2 hodiny. Krok 6: Ke konci kachnu odklopíme a pečeme do křupava.

TIP: Jak péct kachnu - oblíbené recepty

Zveřejněno 31. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna se špenátovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68RRV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna se špenátovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68RRV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kachna, cibule, sůl, česnek, ořech muškátový, mléko, rohlík, pepř mletý, maso uzené, špenát čerstvý, kmín drcený, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu