Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový ovocný koláč

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Výborný koláč, který v sobě nemá klasickou bílou mouku, připravíme ze směsi rýžové a kukuřičné mouky. Jemné a vláčné těsto doplníme ovocem, které máme zrovna po ruce a posypeme jej také drobenkou se špetkou skořice.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 979 kJ /
1 907 kcal
Bílkoviny32,85 g
Tuky19,86 g
Vláknina7,08 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 619 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy385,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme suché ingredience a zašleháme k nim všechny tekuté. Krok 2: Nalijeme do formy, buď vymazané a nebo na pečicí papír. Krok 3: Rozprostřeme těsto a poklademe ovocem. Krok 4: Bohatě zasypeme drobenkou, kterou připravíme rozemnutím všech ingrediencí. Krok 5: Pečeme na 180 °C cca 20-30 minut podle typu trouby. Propečenost klasicky vyzkoušíme vpichem párátka.

TIP: Naše letní ovoce

Zveřejněno 1. 4. 2023

Poznámka autorky srettka

Je to koláč okamžiku, který mě mile překvapil tím, že zůstal vláčný a pružný i druhý den. A kukuřičná mouka v drobence byla výborná alternativa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRZZN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRZZN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka rýžová, mouka kukuřičná, pudink vanilkový, cukr krupice, mléko, jogurt bílý, vejce, xantanová guma, pasta vanilková, rum, sůl, máslo, cukr krupice, mouka kukuřičná, skořice, ovoce

Přidat fotografie receptu