Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek podle Pauluse

Tradičním symbolem Velikonoc je, kromě jiného, také beránek. Těsto je velmi jednoduché, nadýchané díky našlehanému sněhu z bílků a voňavé po citronové kůře. Obzvlášť si dejte záležet na přichystání formy, aby se vám beránka podařilo vyklopit.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Foxinka Foxinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 391 kJ /
3 918 kcal
Bílkoviny74,31 g
Tuky174,64 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,48 g
Sodík 568 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy494,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka řádně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Žloutky s cukrem a změklým máslem utřeme do pěny. Krok 3: Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, rum a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec čistými metličkami ušleháme z bílků sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Krok 4: Připravenou formu naplníme do 3/4 těstem. Pokud máme menšího beránka, lze zbytek těsta dát do menší formičky nebo péct jako muffiny. Krok 5: Beránka pečeme při 160 °C na horkovzduch cca 45 minut. Krok 6: Po upečení necháme chvíli zchladnout formu, beránka vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

TIP: Desatero rad na téma velikonoční beránek

Zveřejněno 8. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek podle Pauluse

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxY70

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek podle Pauluse

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxY70

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

miluseV: jsem ráda, že jste s receptem spokojená a díky za tipy na obměnu receptu :-*

Recept ukládám. Výborný.:yes::yes::yes: Pekla jsem v kameninové oboustranné formě na 170'C cca 50 minut.
Přidala jsem 2 nastrouhaná jablíčka a 1/4 lžičky jedlé sody. Tím pádem ubrala množství mléka na polovinu.
Zbylo i na čtyřlístek.
Děkuji za vynikající recept. :-*

Moanka: díky moc :-*

Vypadá moc dobře. 👌😋

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, mléko, vejce, prášek do pečiva, rum, kůra citronová, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu