Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sója na rajčatech s uzeným vepřovým ocáskem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ing.zdenek.trojan@seznam.cz

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby namáčení sóji

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby namáčení sóji)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 830 kJ /
2 349 kcal
Bílkoviny164,34 g
Tuky151,47 g
Vláknina47,24 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 768 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy59,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sóju zalijeme vodou a necháme cca 12 hodin nabobtnat. Krok 2: Uzený ocásek uvaříme a doměkka uvaříme taktéž sóju. Sóju vaříme cca 60 minut v tlakovém hrnci a po uvaření ji scedíme. Krok 3: Na pánvi s olivovým panenským olejem osmahneme nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme rajčata nakrájená na plátky a necháme vysmahnout na tuk. Krok 4: Pak přidáme mletou papriku, chvíli osmahneme a přidáme scezenou sóju. Promícháme a přidáme rybí omáčku, opepříme a přisypeme nakrájenou petrželovou nať. Prohřejeme a je hotovo. Krok 5: Uzený vykostěný ocásek nakrájíme na plátky a přidáme na talíř k sóji.

TIP: Jak ušetřit čas při vaření luštěnin

Zveřejněno 13. 4. 2023

Poznámka autora ing.zdenek…

Dá se podávat jako samostatné jídlo, sója je dost sytá. Pro milovníky ostrých jídel lze přidat něco chilli papriček dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sója na rajčatech s uzeným vepřovým ocáskem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYygL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sója na rajčatech s uzeným vepřovým ocáskem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYygL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

tejaja (moderátorka): Nojo, všiml jsem si, že soja zvětšuje objem (bobtná) tak maximálně do těch 12ti hodin. A jako zemědělec a zahradník vím, že pak již začínají v bobech celkem nepotřebné pro vaření procesy. Takže jsem přidal čas vaření a tlak jako na vepřové (hrnec Tescoma má pouze obrázky na stupnici). Přitom zůstává měkká. A na použití soji jte mě inspirovala právě Vy se svými recepty a tak zkouším a tvořím...:-D
Poznámka na okraj, zkoušelo se pěstování soji v ČR tak v 70-80tých letech bez valného úspěchu;-(. A tak zůstalo v Československu že na horách sejí hrách a na dolině čočku.;-)
Děkuji za názor:-)

Zaujala ma tá sója, je to moja surovina. :-D:yes: Ja namáčam sóju na cca 24 hod a potom varím v tlakovom hrnci len 20 minút. ;-)

Suroviny:
ocas vepřový, boby sojové, cibule, rajče, olej olivový extra virgin, omáčka rybí, pepř, paprika sušená sladká, nať petrželová

Přidat fotografie receptu