Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí plíčky na zelenině

Jehněčí plíčky nejsou zrovna obvyklá surovina, většinou se připravují na smetaně. Ochutnejme je tentokrát trochu jinak - ochucené houbovým kořením, dušené spolu s kukuřicí, hráškem a červenou paprikou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 913 kJ /
935 kcal
Bílkoviny27,38 g
Tuky9,17 g
Vláknina28,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 650 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy172,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Krok 2: Pridáme na kocky narezané pľúcka a necháme zatiahnúť. Krok 3: Podlejeme vodou, pridáme hubové korenie a vňať, osolíme a dusíme cca 15 minút. Krok 4: Potom vložíme kukuricu, hrášok a na kolieska narezané papriky. Podusíme ešte spolu asi 5 minút. Krok 5: Podávame s kuskusom, ryžou alebo cestovinami posypané sekanou pažitkou.

TIP: Příprava kuskusu

Zveřejněno 16. 4. 2023

Poznámka autorky tejaja

Hubový prášok (korenie) si robím vlastný na jeseň z nožičiek podpňoviek (václaviek). Nakrájam nožičky na menšie kúsky a nechám dobre vysušiť. Potom ich rozmixujem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí plíčky na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZOgE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí plíčky na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZOgE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, paprika čerstvá červená, kukuřice, hrášek, nať petrželová, koření houbová variace, olej, pažitka, sůl

Přidat fotografie receptu