Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulové bagetky

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eevous Eevous

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + kynutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 925 kJ /
1 655 kcal
Bílkoviny46,86 g
Tuky30,14 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy291,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme do hněda cibulku nakrájenou na jemno a necháme lehce vychladnout. Krok 2: V míse smícháme teplou vodu, droždí a cukr a promícháme.
Poté přidáme mouku, sůl a osmaženou cibulku a pořádně prohněteme. Krok 3: Těsto bude hodně lepit, maličko posypeme moukou a dáme na teplé místo vykynout.
Těsto by mělo kynout cca 1,5-2 hodiny. Krok 4: Po vykynutí na pracovní desku nasypeme mouku (větší množství), na ni vyklopíme těsto a zeshora posypeme moukou. Těsto nehněteme! Krok 5: Těsto rozdělíme na volitelné množství dílů, já rozdělila na 7.
Každý z kousků zkroutíme a předáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 6: Bagetky pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C cca 15-20 minut.

TIP: Jak nejlépe uchovat pečivo

Zveřejněno 18. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulové bagetky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8wxP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulové bagetky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8wxP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Moanka: dobrý večer, jsem moc ráda, že bagetky chutnají. Vůbec nevadí, že nevykynuly tolik. Koukala jsem na Vaši fotku a vypadají výborně. Mockrát děkuji za hodnocení. ❤️

Tak bagetky jsou výborné!!! 👌 Jen asi neumím pracovat se sušeným droždím (možná je i od každé firmy jiné) a moc mi to těsto nevykynulo. 🤔 Přesto jsem bagetky upekla a rodina se olizuje až za ušima. Ani si je nechtějí ničím namazat… Fakt famózní. 😋 Upeču znova a zkusím dát o něco víc droždí… 😊
Děkuji za recept. 👩‍🍳 Dávám 5 hvězdiček. 😉

Eevous: Pečivo jsem si dnes nekoupila, tak to musí klapnout, jinak nevím, co bychom jedli. :-D

Moanka: dopsáno, budu moc ráda za zpětnou vazbu po upečení. Držím palce.😊

Moanka: dopsáno, budu moc ráda za zpětnou vazbu po upečení. Držím palce.😊

Eevous: Tak to moc děkuji za upřesnění, protože kdoví, co by mě napadlo, až bych těsto vyklepla. 😃😁 Každopádně bych to takhle dopsala i do receptu, protože to je důležité pro výsledek baget… 👌 Určitě je upeču už tento víkend… 😋

Moanka: doufám, že budou chutnat.😊
Hlavně nehnětat, jen párkrát zatočit a položit na plech. Pár lidí to už podle mého receptu zkoušelo, ale díky tomu, že těsto zkoušeli prohnětat, tak ho srazili a nebylo tak nadýchané.😊

No pane jo!!! 👩‍🍳👌 Už se vidím v kuchyni!! 👩‍🍳😃 Paráda. 😋

Eja57: děkuji mockrát. ❤️

Vítej na TOPkach:-K Ať se ti tu líbí. Máš hezké recepty a moc hezké fotky:yes:

Suroviny:
voda, droždí sušené, mouka hladká, cukr, sůl, cibule, olej

Přidat fotografie receptu