Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Odlehčený katův šleh s rýží basmati

Katův šleh je klasika českých hospod, připravit si ho ale můžete i doma. Pokrm z kousků kuřecího masa a papriky v lehce pikantní kečupové omáčce podávaný s rýží basmati je skvělým obědem pro všední dny i na víkend.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme uvařit rýži v osolené vodě v poměru 1:2. Krok 2: Maso očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme. Cibuli a papriku nakrájíme na kostičky. Krok 3: Rozpálíme pánev a nasucho osmahneme cibuli, dokud nechytí lehce nazlátlou barvu, poté přidáme do pánve maso a pomalu restujeme, než se maso úplně zatáhne. Krok 4: Přidáme jemný a ostrý kečup a 2 minuty mícháme, poté přidáme sůl, pepř a vodu a přiklopíme pokličkou alespoň na 15 minut. Krok 5: Po 15 minutách sundáme pokličku a necháme pomalu provářet ještě tak 8-10 minut do zhoustnutí omáčky.

Zveřejněno 20. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Odlehčený katův šleh s rýží basmati

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5xkY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Odlehčený katův šleh s rýží basmati

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5xkY

Marie

Suroviny:
rýže basmati, maso, cibule, paprika, kečup sladký, kečup ostrý, voda, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu