Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto carbonara

Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další možností je si doma připravit toto lahůdkové rizoto.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jaksljiri

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi na rozpáleném oleji lehce osmahneme rýži. Krok 2: Po pár minutách zalijeme vodou, osolíme a přivedeme do varu. Poté ztlumíme a pomalu vaříme cca 12 minut. Krok 3: Žloutky smícháme s nastrouhaným parmazánem do jemné hmoty. Krok 4: Poté si osmahneme nakrájenou pancettu na kostičky do zlatova. Krok 5: Když je rýže měkká, přidáme do rýže i s vodou žloutky s parmazánem. Na mírném plameni a za stálého míchání vymícháme do hladké hmoty. Krok 6: Na talíř naservírujeme, posypeme osmahnutou pancettou a opepříme čerstvě drceným pepřem. Krok 7: Můžeme dozdobit nějakými bylinkami.

TIP: Jak uchovat bylinky co jak nejdéle čerstvé a svěží

Zveřejněno 25. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto carbonara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L97mj

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto carbonara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L97mj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Uvarit 500g kulatozrnne ryze v 500ml vody je dost technicky nepraveditelne.

:-)<3:yes::-K

Suroviny:
rýže kulatozrnná, voda, parmazán, pancetta, žloutek, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu