Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory a kuře v pivu

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Náročný

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 902 kJ /
1 172 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky1,50 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy243,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče naskládáme omyté, na kolečka (asi půl cm silné) nakrájené syrové brambory ve slupce, tak aby byl pekáč téměř plný. Krok 2: Kuře rozčtvríme, osolíme a poklademe na brambory, když použijeme jiné maso, krájíme ho třeba na silnější plátky. Krok 3: Ve větší misce (pozor trochu pění, hlavně sůl) smícháme půl litr piva s kořením (např. 2 lžičky grlilovacího, 2 lžičky koření na ryby, 2 lžičky vegety, 2 lžičky gulášového - záleží na vaší fantazii, nebo co doma máte). Vlijeme do pekáče, překryjeme alobalem a pečeme naplno v troubě asi 2 hodiny. Až budou brambory měkké, alobal asi v polovině pečení odstraníme, záleží na druhu masa.

Zveřejněno 27. 8. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Recept vymyslela dcera a dělá ho dost často.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory a kuře v pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYER

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory a kuře v pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYER

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Aničko,to mám radost a děkuji za foto.:-K:yes:

:-p+18:yes:Včera bylo k obědu a pochutnali jsme si,kuře jsem neporcovala a přidala jsem jednu cibuli a malou mrkev:-)Vaření v jednom hrnci mám moc ráda;-):yes:

Mirca75,dík za fotečky a jsem ráda že Vám chutnalo i když pálilo.Já mám pálivé ráda,tak to vyzkouším.Ale staročeské koření jsem u nás v obchodě dlouho neviděla.Já ho používám do houbového guláše,ale teď ho nemám.:-))

Jarmilo:-)tak jsem minule opravdu udělala a moc jsme si pochutnali:-p:-p.Pivo jsem použila půl na půl tmavé a světlé;-),maso jsem vyostila a nakrájela na plátky a koření jsem dala Staročeské.Ovšem chci všechny upozornit,že toto koření je větším množství podobné chili:-( a jelikož jsem to netušila tak jsme měli "Pekelné" brambory v pivu:-D.Pálilo to jako ďas,ale sníst se to dalo;-).Takže u mě zůstává recept v oblíbených,jen příště použiji jiné koření:-p;-):-D.Posílám fotečky a boďku

Už jsem udělala, ale musím dodat s pivem opatrně:-!, jak píše sodovka,aby to nebylo hořké:-! Jinak fantazii se meze nekladou, je to opravdu moc dobré, sice nedávám koření na ryby, ale zase přidávám to, co u nás jede:-8 a je pravda, že to jde udělat z jakéhokoliv masa, jak píše autorka a já to peču v pekáči pod poklicí cca 1,5-2 hod., takže Jarmilka má bodík a pochvalu:yes::-D

Jarmilo:-)co mě to dalo práce práce tuhle tvou mňamku znovu najít:-O.Minule jsem si ho,já trumbera neuložila a teď hledám jako krtek:-(:-D.Hurá našla jsem a oznamuji že budu dělat na zítra k večeři-.Nepamatovala jsem si jestli není zapotřebí něco naložit,či tak..;-).Koupila jsem krůtí stehna(to manžel akceptuje;-)),takže je vykostím a zítra písnu,jak jsme si pochutnali:-p

:yes::yes::yes:;-)

Opravdu výborný recept:yes:jen sem ještě přidala cibuli a lžičku medu;-).Mohu jen doporučit:-D

Pivo musí být nízkostupňové. V opačném případě je šťáva hořká. Mám velie dobré zkušenosti s černým pivem KOZEL 10.

:-p:yes:Dobrý nápad!:yes:

Bibinko,díky,já nevěděla kam to mám dát.Jestli pod bramborové nebo masové.;-)

Jaruško, ještě můžeš dát jeden recept na"Kuře v pivu", když se to polévá všechno, jak brambory, tak kuře:-D, ale bodík letí za tebou:yes:

Mirca75,tak to je výhoda,že to může být s jakýmkoliv masem.To pivo se vypeče a není to zas tak moc znát.Vnoučata to milují.;-)

Jarmilo:-)to vypadá jako bezva recept pro ty co mají rádi pivní příchuť;-).A když se to ještě propojí s chutí dobrého masa a koření,tak to musí být moc :-p:-p.A protože můj manžel je zrovna tenhle případ,tak receptík ukládám a uvařím mu ho:-).Jen asi s jiným masem-on na pipinky moc není;-)

Tématické fráze:
jak naložit bůček, jak naložit kuře, jak naložit králíka, jak naložit krkovici, jak nalozit rybu, kralik na pivu, jak nalozit brambory, naložit králíka, krkovice na pivu, chili brambory, jak naložit štiku, brambory s pivem, kure s bramborami na pivu, brambory na černém pivu, nizkostupnove pivo, recepty na buřty na pivě a medu, zapecene brambory na pivu, jak naložit ryby, recepty na pivu, recepty z pivem

Suroviny:
kuře, brambory, pivo světlé, koření, sůl

Přidat fotografie receptu