Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžové mléko a mléčná rýže

Nevíte co se zbylou uvařenou rýží? Připravte z ní rýžové mléko a mléčnou rýži. Takto připravené mléko vyjde mnohem levněji než kupované. Výborně se hodí například do zeleninových polévek, na přípravu kakaa, kaše, pudinku nebo třeba na pečení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ennie Ennie

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava, )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 439 kJ /
1 300 kcal
Bílkoviny27,90 g
Tuky3,95 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy284,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařenou rýži zalijte vodou a rozmixujete v mixéru nebo použitím ponorného mixéru. Krok 2: Přes jemné sítko přelijte rozmixovanou rýži do misky, a tak vznikne rýžové mléko. Krok 3: Zbytek umixované rýže ze sítka dejte do uzavíratelné misky a smíchejte s mlékem. Mléčnou rýži pak můžete dochutit dle vlastní chuti například marmeládou nebo Pikaem.

TIP: Jak vyrobit jogurt z rostlinného mléka

Zveřejněno 28. 4. 2023

Poznámka autorky Ennie

Kdyby byla rýže moc slaná, rýžové mléko více zředíme. Zbytek rýže přepereme a až pak smícháme s kravským mlékem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové mléko a mléčná rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5xAp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové mléko a mléčná rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5xAp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, voda, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu