Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté koule s růžičkovou kapustou z horkovzdušné fritézy

Masové koule z mletého masa zná snad každý. Tyto jsou však ale obohaceny o překvapení. Uvnitř koule se skrývá růžičková kapusta a celá koule je ještě zabalená do plátků lahodné anglické slaniny. To vše pak dokřupava upečete v horkovzdušné fritéze.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 54 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 24 min bez doby odležení v lednici

54 min (30 min příprava + 24 min tepelná úprava, bez doby odležení v lednici)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 173 kJ /
997 kcal
Bílkoviny104,47 g
Tuky54,10 g
Vláknina7,91 g
Cholesterol 245 mg
Sodík 316 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy21,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a dáme do mísy společně s mletým masem. Přidáme mléko, koření, důkladně promícháme a dáme na půl hodiny uležet do lednice. Krok 2: Mezitím očistíme kapustičky a dáme je na skus povařit do osolené vroucí vody.
Po cca 6 minutách je scedíme a na chvilku je vložíme do studené vody. Poté je osušíme v utěrce. Krok 3: Na pracovní plochu si připravíme plátky slaniny, kterou rozložíme do kříže. Krok 4: Maso vytáhneme z lednice, promícháme ho a rozdělíme na 5 dílů. Z každého mezi navlhčenými dlaněmi vytvarujeme kouli a malinko zploštíme. Vložíme kapustičku a vytvarujeme pevnou kouli, kterou položíme na připravenou slaninu. Slaninou koule zabalíme. Krok 5: Koule položíme do děrovaného koše horkovzdušné fritézy a zasuneme do přístroje. Krok 6: Fritézu nastavíme na 165 °C a časovač na 8 minut. Poté koule otočíme a opět na 165 °C fritujeme 8 minut. Krok 7: Podáváme s vařenými brambory nebo s čerstvým pečivem.

TIP: Růžičková kapusta je cenná zelenina. Tipy, jak ji upravit, aby měla správnou chuť.

Zveřejněno 3. 5. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Masové koule jsou moc dobré i druhý den po studenu, nakrájené na tenké plátky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté koule s růžičkovou kapustou z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRZj4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté koule s růžičkovou kapustou z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRZj4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Merylas: Maruško,jestli máš 2 remosky,tak asi bys tu HF moc nevyužila.Já hrozně ujíždím na opečených bramborách nejen jako přílohu,ale i jen tak na chuť.Brambory do ni dávám uvařené,co mi zbydou z předešlého dne,na 8 minut a ty v remosce nejdou opéct:-(V létě jsem si pořídila pečenku(4,3 l)tu používám také hodně :-8

Anna Kocikova: Já ještě o koupi HF pořád uvažuju, nejsem si jistá, jak moc bych ji využila. Hodně používám remosku, mám obě velikosti a tak ještě stále váhám. :-*

Merylas: Maruško,za pochvalu Ti moc děkuji;-):-KJá jsem zatím ještě kapustičky s ml.masem jinak nedělala,jen masový nákyp

HF mám menší,jen 3,2 l.Vejdou se mi do ní 2-3 porce.Tyto koule měly v průměru cca 9 cm a bylo to opravdu syté.Stačila mi jedna a manželovi 1 a půl:-)
Maruško u nás jede HF 3 krát v týdnu,takže já nelituji že ji mám:yes:

Moc hezký recept. :yes: Dělávám něco podobného, ale nemám horkovzdušnou fritézu. Sice jsem o ní uvažovala, ale ještě jsem nedospěla ke konečnému rozhodnutí. :-):-K

Ren27: Komentář mi udělal velkou radost,moc děkuji:-KKoule dělávám i z kuřecího nebo krůtího mletého,dobré jsou i z masitějšího bůčku:yes:

Dobrý den, náhodou jsem " kápla" na tento recept. A musíme s mužem konstatovat: klobouček dolů. Fakt jsme si pochutnali i když jsem použila 100% kuřecí stehenní mleté. Jinak dodrženo vše.

mika59: Miladko děkuji:-8:-K

Bezva recept:yes::yes:

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, mléko, koření do mletého masa, slanina anglická, kapusta

Přidat fotografie receptu