Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina olejová bábovka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veda_prochazi_zaludkem veda_prochazi_zaludkem

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

velká bábovková forma

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 007 kJ /
5 977 kcal
Bílkoviny104,66 g
Tuky287,80 g
Vláknina19,98 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 691 mg
Sůl2,57 g
Sacharidy732,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve pořádně vymažeme bábovkovou formu tukem a vysypeme polohrubou moukou nebo strouhankou. Krok 2: Poté vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Krok 3: Za stálého míchání postupně přidáváme mouku, olej a mléko.
Přidáme rozinky. Krok 4: Nakonec s trochou mouky smícháme prášek do pečiva a vše přidáme k těstu.
Těsto by mělo být husté, ale ne tuhé. Krok 5: Těsto nalijeme do formy.
Čtvrtinu ale necháme v míse a do tohoto zbytku těsta přimícháme tři lžičky kakaa a nalijeme do formy. Krok 6: Formu dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba hodinu.

TIP: Příprava bábovek z různého těsta

Zveřejněno 7. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina olejová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6YBg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina olejová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6YBg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Co jste možná o kypřícím prášku nevěděli, aneb co se zbylou půlkou pytlíčku 😊

Kypřící prášek všichni známe jako kypřidlo, které se používá místo kvasnic. Hlavní složkou je jedlá soda, dále obsahuje fosforečnany a pojiva, jako je škrob nebo mouka. Díky důmyslnému složení vznikají při zamíchání do těsta bublinky oxidu uhličitého, které těsto nakypří. Fosforečnany podporují rovnoměrné uvolnění oxidu před i během pečení.

Zbytek prášku po pečení nemusíte skladovat ani vyhazovat, ale můžete ho použít při úklidu domácnosti - například při úklidu sporáku nebo spár mezi dlaždičkami. Stačí jen zalít prášek horkou vodou a můžeme začít uklízet. Můžeme jej také použít na rozjasnění a oživení prádla, stačí ho jen nasypat přímo do bubnu pračky. :-K

:-)<3:yes: recept i foto se mi líbí :-K

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, prášek do pečiva, mléko, olej, cukr vanilkový, kakao, rozinky, tuk rostlinný, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu