Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané palačinky se špenátem

Palačinky jsou zpravidla sladkým pokrmem. Avšak, pokud neosladíte těsto, můžete je použít také jako základ pro slané a plnohodnotné jídlo. Usmažené palačinky naplňte špenátovou směsí, do které můžete přidat také klobásu, a pak je zapečte dozlatova v troubě.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veda_prochazi_zaludkem veda_prochazi_zaludkem

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 182 kJ /
1 956 kcal
Bílkoviny103,16 g
Tuky46,74 g
Vláknina27,14 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 810 mg
Sůl2,39 g
Sacharidy269,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, mléko, vejce a vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Na rozehřáté pánvi potřené olejem smažíme tenké palačinky. Krok 3: Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji dozlatova. Krok 4: K cibuli přidáme špenát a mléko a necháme asi 10 minut podusit na mírném ohni. Krok 5: Špenát zamícháme a přimícháme vejce. Krok 6: Jakmile se vejce provaří, odstavíme z plotny a přidáme dle chuti prolisovaný česnek a dosolíme. Krok 7: Palačinky naplníme špenátem, můžeme do nich přidat i osmahnutou klobásu. Naplněné palačinky vložíme do zapékací misky, posypeme nastrouhaným parmazánem a dáme na asi 10 minut zapéct do trouby.

TIP: Oblíbené recepty na špenátové palačinky

Zveřejněno 12. 5. 2023

Poznámka autorky veda_prochazi…

Špenát je nejlépe použít čerstvý listový, ale i mražený není špatný. Špenátové pyré beru jako poslední možnost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané palačinky se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBN0Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané palačinky se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBN0Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Krásná prezentace dobrého jídla:yes::-K

veda_prochazi_zaludkem: :-) pěkně vysvětleno :yes::-K

Proč se vlastně dává do špenátu mléko? :-)
Špenát obsahuje kyselinu šťavelovou, která může dělat v našem těle pěknou neplechu. Reaguje totiž velmi ráda s vápníkem za vzniku šťavelanu vápenatého, se kterým si naše tělo moc neví rady - způsobuje ledvinové kameny.
V české kuchyni na to ale máme jednoduchý lék: při úpravě špenátu používáme mléko, které je zdrojem vápníku. Kyselina šťavelová se tak “požere” s tímhle vápníkem, vápník v našem těle nechá na pokoji a všichni jsou šťastní. :-8
A proto: DYCKY MLÍKO! :-)

Suroviny:
mouka hladká, mléko, vejce, olej, cibule, špenát listový, vejce, česnek, mléko, klobása, parmazán, sůl

Přidat fotografie receptu