Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí játra s masem z hřbetu a omáčkou

Králičí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte lahodnou smetanovou omáčku. Originální chuť a vůni jí dodají snítky bylinek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 992 kJ /
954 kcal
Bílkoviny12,68 g
Tuky88,03 g
Vláknina6,46 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 894 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy26,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hřbet vykostíme a maso nakrájíme. Krok 2: Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájenou cibuli a orestujeme do světle hněda. Krok 3: Přidáme nasekaný česnek, maso, osolíme a opepříme, orestujeme a podlijeme vývarem. Ještě vložíme bylinky a dusíme doměkka. Krok 4: Přidáme nakrájená játra a ještě podusíme. Krok 5: Pak maso shrneme na stranu a výpek zaprášíme moukou a osmahneme. Krok 6: Podlijeme zbytkem vývaru a povaříme. Bylinky vybereme. Krok 7: Kysanou smetanu vyklopíme do misky a přilijeme trochu horké omáčky a dobře promícháme. Vlijeme do omáčky, zjemníme máslem, promícháme a již nevaříme.

Zveřejněno 15. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí játra s masem z hřbetu a omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xknMl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí játra s masem z hřbetu a omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xknMl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: parádní recept - králičí játra jsou lahůdka měla jsem je nejraději jen na másle, zapíchnout do nich hřebíček a pak mírně osolit ale naučily se na to mé dcery a játra už na mne nikdy nezbyla:-D:-K

Suroviny:
hřbet králičí, játra králičí, cibule, sádlo, špek, česnek, sůl, pepř, dobromysl, libeček, petrželka, vývar masový, mouka hladká, smetana kysaná, máslo

Přidat fotografie receptu