Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi s opečenou šunkou, rajčaty a okurkou

Bramborové gnocchi jsou jednoduché na přípravu a navíc se s nimi dá skvěle experimentovat, protože se hodí k zelenině, masu a dají se jíst dokonce i na sladko. Vyzkoušejte je tentokrát zapečené se šunkou, zeleninou a dvěma druhy sýra.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ennie Ennie

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 956 kJ /
1 423 kcal
Bílkoviny100,08 g
Tuky29,81 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 398 mg
Sodík 5,62 g
Sůl13,76 g
Sacharidy186,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme gnocchi dle návodu na obalu. Krok 2: Nakrájíme šunku, okurku a rajče na kostičky. Šunku opečeme na troše oleje a přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek. Až bude i česnek opečený, přidáme okurku a rajče. Chvíli ohříváme. Krok 3: Do pekáče nasypeme směs a uvařené gnocchi. Zasypeme nastrouhaným eidamem a tvarůžkem. Krok 4: Pekáč dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Krok 5: Smícháme mléko s vejcem, trochu osolíme a přidáme oregano. Nalejeme na pečenou směs a ještě chvíli dopékáme do doby než se vejce zatáhne.

Olomoucké tvarůžky v teplé kuchyni

Zveřejněno 16. 5. 2023

Poznámka autorky Ennie

Podáváme se zeleninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s opečenou šunkou, rajčaty a okurkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkLw2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s opečenou šunkou, rajčaty a okurkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkLw2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
gnocchi, sýr tvarůžky kulaté, sýr eidam, šunka dušená, česnek, okurka čerstvá, rajče, koření oregáno, sůl, vejce, mléko, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu