Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionové znojmo

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 439 kJ /
822 kcal
Bílkoviny18,93 g
Tuky57,77 g
Vláknina22,60 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,35 g
Sacharidy46,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na kostičky, lehce opražíme na trošce oleje nebo ghí, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji do zlatava. Přidáme na drobné kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme ho. Když se maso zatáhne, vmícháme hořčici. Krok 2: Pak vložíme žampiony nakrájené na plátečky cca 4 mm. Vše promícháme a zasypeme moukou. Chvíli mícháme a zalijeme vodou. V případě použití granulované jíšky zalijeme horkou vodou hned. Krok 3: Necháme vařit a před koncem přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky. Krok 4: Pokud je třeba, ještě dosolíme a dopepříme, dokyselíme citronovou šťávou nebo lákem z okurek a krátce povaříme. Krok 5: Jako příloha se hodí knedlík nebo rýže. Pokrm ještě posypeme strouhaným sýrem a nastrouhaným křenem.

TIP: Jak udělat dobré domácí kynuté knedlíky

Zveřejněno 18. 5. 2023

Poznámka autora Chlebajez

Pro krájení cibule a dalších ingrediencí na drobno s výhodou používám elektrický sekáček. Cibule je jemnější, dříve se upraví a pustí více aroma. S ostatním se nemusím zdržovat na prkénku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové znojmo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Q8A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové znojmo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Q8A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, pažitka, špek uzený, olej, hořčice, maso hovězí, žampióny, okurky sterilované, mouka hladká, šťáva citronová, sýr strouhaný, křen

Přidat fotografie receptu