Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborové nanuky

V posledních letech přichází teplé jaro velmi brzy a to přeje i rychlému nárůstu rebarbory. Bylo by jí tedy škoda využívat jen jako náplň moučníků, ale využít její kyselosti a ochutnat jí v osvěžujícím nanuku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení zahuštěné rebarbory

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení zahuštěné rebarbory)

Suroviny pro 7 kusů

7kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 298 kJ /
549 kcal
Bílkoviny1,60 g
Tuky0,08 g
Vláknina4,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy133,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme ji na kousky. Do rendlíku vlijeme cca 300 ml vody a necháme ji zavařit. Do vařící vody vsypeme nakrájenou rebarboru, promícháme a po pár sekundách (cca 6-8) vlijeme do cedníku. Vodu potřebovat nebudeme. Krok 2: Rebarboru vrátíme zpět do rendlíku, přidáme 130 ml vody, cukr, vanilkový cukr, malinko nastrouhané kůry z omytého citronu, skořici a rebarboru rozvaříme. Krok 3: V 50 ml vody rozmícháme pudink, vlijeme k rebarboře a za stálého míchání zhruba 2 minuty povaříme. Má vzniknout hustější kaše, pokud je hustá moc, můžeme ještě přidat nepatrně vody. Tuto směs necháme zchladnout, může zůstat vlažná. K chlazení můžeme použít studenou vodní lázeň. Krok 4: Rebarborovou směs přendáme do sekáčku potravin, přidáme tvaroh a rozmixujeme. Kdo nemá sekáček, může použít ponorný mixér. Krok 5: Pak naplníme nanuková tvořítka a vložíme je do mrazničky. Minimální doba mražení je přibližně 4,5 hodiny, ale raději necháme déle. Krok 6: Pokud máme tvořítka plastová (viz foto), tak nanuky lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.

TIP: Desatero o rebarboře - zpracování a využití

Zveřejněno 22. 5. 2023

Poznámka autorky Merylas

Tyto nanuky jsou velmi osvěžující.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx71p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx71p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

cathleen (moderátorka): To teda jsou. :-) A díky.:-K

Merylas: musí být velice osvěžující :-) Krásné foto:-!

suslajda: Díky. :-K

Supr :-K

Marie Svarcova: Když je teplo, tak my zase dáváme před pečenými moučníky přednost nanukům a zmrzlinám, případně nepečeným dezertům. Ale s rebarborou taktéž nějaký ten koláč občas upeču a mám v plánu ještě sladké kynuté knedlíky. :-K

:-):yes::yes: rebarboru miluji, nanuky nejím (můj problém) ;-)- uděĺám raději koláč ten máme rádi všichni:-K

Suroviny:
rebarbora, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, skořice, voda, pudink vanilkový, tvaroh plnotučný

Přidat fotografie receptu