Rebarborový koláč s jogurtovou zálivkou
Z rebarbory nejčastěji připravujeme sladké moučníky. Máslové těsto naplníme rebarborou a jogurtovým přelivem s vanilkou. Vršek ještě posypeme nastrouhaným těstem. Po upečení se rozline vůně celým domovem a přiláká všechny ke stolu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 589 kJ / 3 487 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,35 g |
Tuky | 136,65 g |
Vláknina | 24,30 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 528 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 461,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vymícháme těsto. Trochu těsta dáme stranou na nastrouhání, přidáme do něj skořici a dáme jej na chvíli do mrazáku odpočinout. Zbytek necháme jen v chladu odležet.
Krok 2: Na pánvi lehce zkaramelizujeme cukr, přidáme oloupanou a na kousky nakrájenou rebarboru, skořici, 2 lžíce rumu a nakonec zaprášíme vanilkovým pudinkem, promícháme.
Krok 3: Odpočinuté těsto dáme do kulaté formy, propícháme a dáme péct na 180 °C 15 minut.
Krok 4: Mezitím ze všech ingrediencí, kromě mandlí, vyšleháme krém.
Krok 5: Na lehce propečené těsto dáme rebarboru a zalijeme krémem. Pečeme dalších cca 20 minut na 180 °C.
Krok 6: Na lehce zapečený krém nastrouháme druhou část těsta a posypeme mandlemi. Pečeme dalších cca 15 minut na 180 °C do zhnědnutí.
Krok 7: Upečený moučník necháme vychladnout.
Zveřejněno 23. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový koláč s jogurtovou zálivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRZlv
Moje poznámka
Rebarborový koláč s jogurtovou zálivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRZlv
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 minutami
Plněné ořechy
Handour před 13 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 37 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 46 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 51 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
voda,
sůl,
skořice,
cukr,
rebarbora,
rum,
skořice,
pudink,
jogurt,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr,
rum,
pudink vanilkový,
mandle
Komentáře (2)