Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilky s pohankou

Už jste přišli na chuť lilku? Pokud ještě ne, máte ideální příležitost. Chutná úprava s rajčaty, česnekem a zdravou pohankou je to pravé na zamilování se do lilku. Sezóna medvědího česneku dodá ještě neotřelou surovinu navíc.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 323 kJ /
1 511 kcal
Bílkoviny57,38 g
Tuky42,41 g
Vláknina50,66 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 1,04 g
Sůl2,45 g
Sacharidy202,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme cca 8 lžic oleje a prolisujeme do něho stroužky česneku. Krok 2: Lilky očistíme a podélně rozřízneme. Dužninu nařízneme do mřížky, do zářezů vetřeme připravený olej a osolíme. Vložíme do pekáčku, přidáme polovinu rajčat nakrájených nahrubo, zakápneme je olejem, osolíme a vše vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 30 minut. Krok 3: Pohanku připravíme podle návodu. Krok 4: Zbytek rajčat nakrájíme na malé kousky a vmícháme do pohanky. Zakápneme ji olejem, osolíme, opepříme a přidáme jemně krájený medvědí česnek a podle chuti citronovou šťávu. Krok 5: Na upečené lilky rozdělíme připravenou pohanku, rozdělíme na ni kapary, bazalku, jemně krájenou cibulku i s natí a posypeme podle chuti semínky. Nakonec doplníme strouhaným parmazánem a pečenými rajčaty.

TIP: Lilek v naší kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 23. 5. 2023

Poznámka autorky maris

Inspirace: Prima Fresh

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilky s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR8m6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilky s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR8m6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Vyzkoušeno - moc dobré, lehké... místo bazalky jsem dala petrželku...

Anna Kocikova: Drahuško, jsem ráda, že se Ti recept líbí, děkuju:-K

maris: Maruško už jen podle krásné fotky to vypadá na dobré a šťavnaté jídlo:-Q:-K

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuji:-K:-K

:-)<3:yes::yes:je tam vše co máme rádi, určitě zkusím:-K moc pěkný recept a nádherné foto

Suroviny:
lilek, pohanka, česnek, rajče, kapary, parmazán, bazalka čerstvá, česnek mědvědí, cibulka jarní, šťáva citronová, semínka slunečnicová, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu