Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy

Vepřová játra jsou neprávem velice opomíjená, obsahují však důležité vitamíny. Využijte při jejich přípravě horkovzdušnou fritézu a do půlhodiny budete mít na stole nejen výbornou, ale i levnou večeři.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 29 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 14 min

29 min (15 min příprava + 14 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 141 kJ /
751 kcal
Bílkoviny87,30 g
Tuky34,15 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 677 mg
Sůl2,85 g
Sacharidy23,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubokém talíři nebo misce smícháme olej s kořením. Krok 2: Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a na okrajích malinko nařízneme. Dáme je do oleje s kořením, pořádně je v tom promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Krok 3: Na dno HF dáme vodu a worcester. Játra narovnáme do fritovacího koše a zasuneme do přístroje. Krok 4: Teplotu nastavíme na 165°C a časovač na 8 minut. Po zaznění signálu koš z fritézy vytáhneme, játra otočíme, přidáme máslo a koš zasuneme do přístroje. Krok 5: Teplotu nastavíme na 170°C a časovač na 6 minut. Poté řezem na jednom plátku vyzkoušíme jestli nám vyhovuje propečení a můžeme podávat. Krok 6: Plátky jater na talíři přelijeme šťávou ze dna HF.

TIP: Rady a tipy jak připravovat pokrmy v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 26. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBN5k

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBN5k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Skvělý recept, výborně popsaný i pro začátečníky. Připravovala jsem přesně dle receptu. Jako přílohu jsem zvolila bramborové placky, které jsem také připravila v horkovzdušné fritéze. Připravovala jsem je z vařených brambor, polohrubé mouky, jednoho vajíčka a trochy soli. Ve fritéze následně setrvaly 10min/190 st.C.

Vladka321: 😍Moc děkuji!Nevím,co lepšího odpověděht!Chvíli jsem byla mimo internet😊Za foto velké díky:-)

plysovykozisek: Za vyzkoušení,přidanou fotku i komentář moc děkuji:-8:-K

Doporučuji

Jaromira18: Jaruško,děkuji za přidanou fotku:-KI ty brambory vypadají velice dobře;-)

Marie Svarcova: Jaromira18: Moc děkuji:-8:-K

:yes::yes:Vynikající dobrůtka, :-K:-K:-Kzítra bude dobrý oběd.:-K:-K:-K:-KMoc díky za recept.:-K:-K

:-)<3:yes::yes: nemám sice tu HF ale játra mám moc ráda, vypadá to na velkou dobrotu. Recept i hoto moc pěkné.:-K

Suroviny:
játra vepřová, olej, koření krkovička, máslo, voda, omáčka worcesterová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu