Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby

Udělejte si zásobu skvělého zavařeného vepřového masa. Bude vás to stát trochu času a práce, ale ten výsledek! Voňavé maso, které se jen rozpadá a dá se využít na spoustu skvělého domácího jídla.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 330 min

360 min (30 min příprava + 330 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 667 kJ /
3 984 kcal
Bílkoviny303,83 g
Tuky307,07 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 855 mg
Sodík 819 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy1,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky 3x3 cm a dáme do pomalého hrnce.
Přidáme vývar, kousky vyškvařeného sádla, svázaný libeček a vařečkou promícháme. Krok 2: Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na program High a necháme pracovat 3,5 hodiny. Krok 3: Masem a šťávou naplníme dobře omyté a vysušené sklenice 1 cm pod okraj. Okraje otřeme papírovou utěrkou a dobře zavíčkujeme. Krok 4: Do velkého hrnce dáme utěrku, narovnáme sklenice a hrnec napustíme studenou vodou cca 2 cm pod okraj sklenic. Krok 5: Zavařujeme 1 hodinu na 90 °C a v hrnci necháme zchladnout. Druhý den zavařujeme opět 1 hodinu na 90 °C.
Po zchladnutí sklenice z hrnce vytáhneme, osušíme a uložíme na tmavém místě. Krok 6: Zavařené maso se hodí použít jako hlavní chod. Je dobré i na pomazánku.

TIP: Jak zavařit maso

Zveřejněno 29. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Yjw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Yjw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

borovec: Pokud to do dovolené vydrží,tak ano;-):-D

Klasika na dovolenou

Hell.: Ráda jsem inspirovala;-):-8Děkuji za hezký komentář:-KUž pár krát jsem syrové maso zavařovala. Ale tady je výhoda,že se něco může sníst brzy po dodělání v PH:-QJsme"masoví"mlsouni:-D

Mňam. <3 Postup zavařování máme nachlup stejný, jen u nás se dává do sklenic maso syrové s troškou soli. Jo! Super inspirace! Takže zase nějaké vyrobím. Se budou hodit :-Q

Jaromira18: Jana Pá: Marie Svarcova: Moc vám všem děkuji;-):-K
Stará dobrá klasika která nikdy nezklamala:-8Po staru jsem maso pekla v troubě a pak zavařila.Ale uchýlila jsem se k verzi z PH,příjde mi to chuťově lepší,šťavnatější:-Q

Vynikající recept.:yes::yes::yes:,dlouho jsem maso nezavařovala, ale když vidím tvůj recept, tak mě to láká.:-K:-K:-K

já už nezavařuji cca 30 let, ale vyzkoušet to na " staré kolena" mohu :-O;-) :-K Jinak Drahuško, jako vždy originál tvé kuchyně :-K

:-)<3:yes::yes: Super. Nemám Ph a zavařuji maso postaru - dělám jedlé dárky dětem i vnoučatům (už i pravnoučata si pochutnávají :-K

Suroviny:
krkovice vepřová, vývar vepřový, sádlo vepřové, sůl, libeček

Přidat fotografie receptu