Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steaky s opečenými brambory z horkovzdušné fritézy se smetanovým přelivem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby marinování a vaření brambor

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby marinování a vaření brambor)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 403 kJ /
1 052 kcal
Bílkoviny12,98 g
Tuky73,81 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 171 mg
Sodík 436 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy77,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem naložíme řízky do marinády z oleje a koření. Také uvaříme ve slupce dobře omyté brambory. Krok 2: Na dno horkovzdušné fritézy (HF) dáme vodu, máslo, koření a zamícháme. Krok 3: Do děrovaného koše položíme řízky a koš zasuneme do přístroje. Časovač nastavíme na 10 minut a teplotu na 175 °C. Krok 4: Po zaznění zvukového signálu celou nádobu z HF vytáhneme, koš dáme stranou a z nádoby opatrně přelijeme výpek do menšího kastrolu. Krok 5: Řízky v koši otočíme, koš nasadíme do nádoby a vše opět zasuneme do přístroje HF.
Časovač nastavíme na 8 minut a teplotu na 160 °C. Krok 6: Poté řízky vytáhneme, zabalíme do alobalu a následně do látkové utěrky, aby zůstaly teplé. Krok 7: Slupek zbavené brambory překrájíme na polovinu, dáme do děrovaného koše HF a zasuneme do přístroje. Krok 8: Časovač nastavíme na 6 minut a teplotu na 200 °C. V polovině brambory v koši opatrně prohodíme a doděláme. Krok 9: Než budou brambory hotové, přichystáme smetanový přeliv. Krok 10: Výpek v kastrolu přivedeme k varu. Přidáme zelený pepř, muškátový květ a smetanu. Silnějším varem odpaříme do hustější konzistence. Krok 11: Na nahřáté talíře položíme steaky, brambory a přelijeme smetanovým přelivem.

TIP: Desatero: Jak pracovat s horkovzdušnou fritézou

Zveřejněno 30. 5. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud spěcháme, necháme řízky naložené alespoň 1 hodinu. Hodina postačí i na brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steaky s opečenými brambory z horkovzdušné fritézy se smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RYQy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steaky s opečenými brambory z horkovzdušné fritézy se smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RYQy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jaromira18: Jaruško,jsem ráda,že se ti recept líbí:-K Moc děkuji:-8

:yes::yes::yes: Drahuško, moc hezky a lákavě nafocené. Každý si musí moc pochutnat. Moc se mi recept líbí, díky za něj.:yes::-K:-K:-K

medanek: kevikula: Marie Svarcova: Potěšili jste mě:-8moc vám děkuji:-K

Krásně to vypadá Drahuško:-K Pochutnala bych si ;-)<3

To vypadá dobře, to by mi chutnalo :-K:-K:-K

To vypadá dobře, to by mi chutnalo :-K:-K:-K

:-)<3:yes::yes: vypadá to velmi lákavě :-K fritézu nemám ale pepřovou omáčku máme rádi. Recept i foto se mi líbí :-K

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, olej, koření zlaté kuře, brambory, voda, máslo, koření zlaté kuře, smetana ke šlehání, pepř zelený sterilovaný, květ muškátový

Přidat fotografie receptu