Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pažitkové máslo

S ochucenými másly v lednici dokážete mnoho. Zjemníte omáčky, jednoduchá jídla posunete o stupeň výše. Jsou také skvělá při přípravě vegetariánských jídel, na těstoviny, grilovanou zeleninu či do crumble na zapečenou zeleninu.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 782 kJ /
1 860 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky205,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo rozmícháme, osolíme a přidáme nakrájenou i natrhanou pažitku. Krok 2: Vše dobře spojíme a dáme do tvořítek. Necháme v lednici zatuhnout. Krok 3: Máslo je výborné na pečené brambory, nové vařené brambory, na zjemnění polévek, nebo do pomazánky.

TIP: Bylinkové máslo - jak ho připravit a použít

Zveřejněno 1. 6. 2023

Poznámka autorky mika59

Tohle je taková základní verze. Do másla můžete přidat česnek, nebo přidat jinou bylinku. V lednici vydrží cca týden. Já si ho dělám to těch tvořítek a část zamrazím. Vždy se hodí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pažitkové máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L974X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pažitkové máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L974X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Krásná fotka <3 S vařenými bramborami je to opravdu dobrota.

:-)<3:yes::yes: nádhera, bylinkové máslo dělám ale květy mě také nenapadly přidat - skvělý nápad :yes::-K

Taková krásná prezentace bylinkového másla i nápad,jak zužitkovat i květy pažitky si zaslouží hvězdičky:-8:-KMáslo mám,pažitku také,ale květy mi statečně okousává kocour:-D

Moc pěkné, ty květy se mi uvnitř moc líbí. Nikdy by mně nenapadlo dát je do jídla. Děkuji za inspiraci Miládko, určitě to vyzkouším. :-K:yes::yes:

Suroviny:
máslo, pažitka, pažitka, sůl

Přidat fotografie receptu