Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce

Při přípravě vepřové pečeně se občas stane, že je maso příliš suché. Díky delší přípravě v pomalém hrnci se toho ale nemusíte obávat. Šťavnaté maso s výbornou šťávou ochucenou hořčicí a okurkami si vychutnáte s rýží nebo s knedlíkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 185 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 180 min

185 min (5 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 669 kJ /
1 355 kcal
Bílkoviny7,13 g
Tuky141,97 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,59 g
Sůl6,45 g
Sacharidy10,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurky nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, špek na drobné kostičky, dáme je společně do kastrolu do rozehřátého oleje a restujeme do nazlátlé barvy. Poté přidáme hořčici, vodu, okurky, promícháme a přelijeme do nádoby pomalého hrnce. Krok 3: Plátky masa po obou stranách lehce osolíme, opepříme a položíme na základ do pomalého hrnce. Krok 4: Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na program High a necháme pracovat 2,5 hodiny. Krok 5: Poté měkké maso a také trochu hustého obsahu z hrnce vyndáme na talíř a zbytek šťávy v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 6: Šťávu podle potřeby dochutíme, přidáme máslo, odebrané suroviny a hrnec necháme opět na program High pracovat ještě 20 minut. Krok 7: Podáváme s rýží.

TIP: Jak vařit v pomalém hrnci

Zveřejněno 4. 6. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Kdo by chtěl s knedlíkem, může 10 minut před dokončením do pomalého hrnce přidat 100 ml smetany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER8n0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER8n0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Alzbetina Prk.: Lucinko udělala jsi mi hezkým komentářem opravdu vekou radost:-8Velice děkuji a jsem ráda,že recept nezklamal:-K:-*Vím,že hodně lidí dělá jídlo v PH na nízký stupeň Ligh přes noc.Vyzkoušela jsem to dva krát,ale manžela rušila ta vůně:-)

Zakoupila jsem pomalý hrnec a hledala jsem, čím začít a padl mi do oka tento recept. Vím, že recepty Aničky nikdy nezklamou, takže to byla jasná volba. Bylo to opravdu vynikající, pro barvu jsem přisypala i trošku červené papriky a sojovky. Masíčko bylo jako dort!

Jaromira18: Jaruško děkuji ti:-KJá jsem hrnec před mnoha lety dostala tady od Topreceptů.Loni mi vypověděl službu,nešl opravit a tak mi manžel druhý den koupil nový:-DRáda v něm vařím:-8

Marie Svarcova: Maruško,děkuji:-KHrnec využívám opravdu velice často.Střídám ho s papiňákem:-)

:yes::yes:Škoda, že nemám pomalý hrnec. Vynikající recept.:-K:-K:-K

:-)<3:yes::yes: moc dobře jsi navařila a pěkně ten hrnec využíváš:-K

Suroviny:
kost, okurky sterilované, cibule, olej, špek, hořčice, voda, máslo, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu