Kosmatice v banánovém těstíčku
Smažené kosmatice jsou pochoutkou už našich babiček. Ovšem zde je těsto na smažení vylepšeno přidáním banánu, který chuť smažených bezových květů ještě vylepšuje. Zkuste tuto kombinaci sami vyzkoušet.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 530 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,50 g |
Tuky | 22,14 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 553 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 26,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě nasbírané bezové květy opatrně otřepeme a tím odstraníme případný drobný hmyz.
Krok 2: Banán na talířku rozmačkáme vidličkou. Dáme ho do hlubší nádobky a přidáme ostatní suroviny. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme středně husté těstíčko.
Krok 3: Květy uchopíme za stonky, namočíme do těstíčka a položíme do pánve s rozehřátým olejem. Pozvolna smažíme 3-4 minuty do zlatavé barvy.
Krok 4: Poté nůžkami odstřihneme stonky, pomocí obracečky květy otočíme a opět pozvolna smažíme 3-4 minuty.
Krok 5: Během smažení po chvilce vidličkou květ nadzvedneme a zkontrolujeme barvu. Sladké těstíčko se rádo na okrajích rychle zabarvuje.
Krok 6: Usmažené květy dáme na kuchyňskou papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a poté můžeme servírovat.
Zveřejněno 12. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kosmatice v banánovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V3j
Moje poznámka
Kosmatice v banánovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V3j
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
banán,
vejce,
šťáva citronová,
mouka hladká,
kůra citronová,
smetana,
sůl,
olej,
citron,
kůra citronová
Komentáře (6)