Mandarinkové řezy Orgasmus
Tento moučník nese lechtivější název, ale zcela zasloužený. V pečeném piškotu se skrývá šťavnatý ananas a dodává mu exotickou chuť. Na něm je pak rozetřen kokosový krém, na kterém leží mandarinky pokapané čokoládou. No, uznejte sami!
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 724 kJ / 2 324 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 26,37 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 526 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 444,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ananas včetně šťávy rozmixujeme, přidáme cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Důkladně promícháme.
Krok 2: Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: Pečeme na 170 °C 15-20minut. Po 8 minutách plech otočíme, aby buchta byla propečená rovnoměrně.
Krok 4: Zatím si připravíme krém. Uvaříme pudink doslazený moučkovým cukrem a necháme jej po uvaření vychladnout. Do pudinku následně vmícháme pomazánkové máslo s vanilkovými cukry. Vše důkladně vyšleháme.
Krok 5: Krém rozetřeme na upečené vychladlé těsto a poté ozdobíme mandarinkami, které jsme nechali okapat.
Krok 6: Na závěr polijeme cik-cak čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni. Dáme vychladit do lednice.
Zveřejněno 13. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandarinkové řezy Orgasmus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6v17
Moje poznámka
Mandarinkové řezy Orgasmus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6v17
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 40 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
kompot ananasový,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
vejce,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
pudink kokosový,
mléko,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pomazánkové máslo,
tyčinka ledové kaštany,
mandarinky
Komentáře (3)