Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zlaté kostičky v hrachovém pyré

Hrách může v některých z nás vyvolat nepříjemné vzpomínky na kaši ze školní jídelny. Zkuste dát hrachu šanci a vyzkoušejte toto jednoduché hrachové pyré. Ne jen že skvěle chutná, ale nazdobené zlatými kostičkami brambor, petrželkou, rajčetem a rozkvetlou cibulí je i krásné na pohled.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby namočení hrachu

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby namočení hrachu)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 489 kJ /
834 kcal
Bílkoviny51,54 g
Tuky3,07 g
Vláknina28,26 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy135,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách namočíme na 3 hodiny a poté ho uvaříme do měkka se solí. Krok 2: Tyčovým mixérem ho rozmixujeme na kaši a opepříme. Krok 3: Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky a poté je fritujeme v oleji. Krok 4: Kaši s bramborovými kostičkami servírujeme ozdobenou nakrájeným rajčetem, petrželkou a hlavičkou rozkvetlé cibule.

TIP: Jak rychle vyčistit mixér

Zveřejněno 15. 6. 2023

Poznámka autora Chlebajez

Rozkvetlou hlavičku cibule můžete samozřejmě nahradit další petrželkou, případně úplně vynechat. Osobně jsem dal do kaše diskutabilní masox. Takto upravené hrachové pyré vymazalo mé negativní vzpomínky na všechny hrachové kaše, které jsem v dávné minulosti jedl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zlaté kostičky v hrachovém pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2lNm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zlaté kostičky v hrachovém pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2lNm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Eja57: :yes:

Chlebajez: tak to možná opravit alespoň v názvu, vyhledávač s tím bude mít problém a to by byla škoda:-K

Eja57: Máte pravdu s hrachem a hráškem. Toto pyré je z hrachu, který se namáčí. Na hrášek se těším až bude čerstvý z filištrády po které se pne.

Anna Kocikova: Milá Anničko, šnytlík jsem už statečně okousal já...:-K

Eja57: Souhlasím, hrách je luštěnina a hrášek zelenina.

Možná by stálo za úvahu sjednotit názvy. Hrách a hrášek není totéž, aspoň podle mého názoru. Tady se míchá oboje dohromady, ale určitě jde o hrách a ne o hrášek.
:-K

:-)<3:yes::yes: jednoduché a moc hezké - masox neřešit, každého věc jestli dá nebo ne :-K

Moc pěkná prezentace receptu:-KMasoxu se také nebráním a občas použiju:-DMísto rozkvetlé cibule je dobrá i rozkvetlá pažitka:yes:Mě ji statečně na balkoně ožírají kočky:-)

Suroviny:
hrách, brambory, rajče, olej, sůl, pepř mletý, cibule, petrželka

Přidat fotografie receptu