Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunkový perkelt

Jídla z jednoho pekáčku jsou prostě vděčná. A zrovna na tento masovo-šunkový perkelt můžete využít úrody rajčat a paprik z vaší zahrádky. A tak, s přílohou v podobě čerstvého chleba, vytvoříte skvělý letní oběd nebo večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 819 kJ /
674 kcal
Bílkoviny57,73 g
Tuky33,60 g
Vláknina14,59 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 4,42 g
Sůl10,80 g
Sacharidy30,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové, hovězí, šunkový salám, špek, rajčata, papriky nakrájíme na kostičky. Krok 2: Jmenované ingredience dáme do pekáčku s naloženými rajčaty a veškerým kořením a solí. Zalijeme vodou a přiklopíme. Krok 3: Tepelná úprava probíhá v troubě na 180 °C cca 2-3 hodiny do změknutí. Krok 4: Po změknutí masa vše scedíme a zahustíme samotnou omáčku tmavou jíškou v množství podle potřeby. Poté necháme omáčku pozvolna provařit. Masovou směs pak vrátíme do omáčky a podáváme třeba s chlebem.

TIP: Čím zahustit polévky a omáčky? Oblíbené tipy na správné zahušťování, ať už s moukou nebo bez mouky

Zveřejněno 29. 6. 2023

Poznámka autora Chlebajez

Prakticky se jedná o jídlo "Strč do trouby a vyndej na stůl". Pokud přidáte více rajských a paprik nemusíte perkelt zahušťovat jíškou. Jedná se o bezkonkurenční občerstvující chuť danou komplexem surovin. No prostě perkelt.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkový perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE7WO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkový perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE7WO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

jeremenkova: ne, nedělají, nebojte. Jen se stalo to, že Eja napsala o moment dříve, než jsem na to přesunutí komentářů šla já sama ;-)
Pod recepty prosím o komentáře pouze k samotnému receptu. Jeho vylepšení, nějaký použitelný trik při vaření atd. Ostatní komentáře, netýkající se receptu, sem nepatří.

Eja57: Iv, smaž nebo odkloň. Takže moderátorka bude dělat, co chcete VY? A žádný nick jsem nezměnila, registrovala jsem se, až když tady začly být takové hloupé názory. Do té doby jsem ty recepty ráda četla a brala si z nich inspiraci.:-)

cathleen (moderátorka): ano až opět uvarim

Chlebajez: mohu ještě jednou poprosit o přidání fotografie hotového jídla? Pouze suroviny, před tepelnou úpravou, být na hlavním fotu nemohou ;-)

Diskuze mimo recept přesunuta, můžete pokračovat tady:
www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=5237

Je fajn ctít názvy pokrmů. Nejvíc puritanska verze perkeltu je maso, cibule a mleta paprika. Lze přidat rajčata a papriku. Perkelt se nezahustuje a nepatří do něj smetana. A je to rychlé jídlo, maso kuřecí, vepřové, i ryby.
Tohle nemá s perkeltem společného vůbec nic, tohle je směs dušená v troubě.

:-D<3:-K:-K

:-)<3:yes::yes: líbí se mi :-K

Suroviny:
maso vepřové, maso hovězí, salám šunkový, špek uzený, rajče, paprika, rajče naložené, cibule, paprika, pepř, kmín drcený, tymián, sůl, jíška tmavá instantní, voda

Přidat fotografie receptu