Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňové nanuky

Léto se nese ve znamení bohaté ovocné úrody, Slunce, vody a ledového osvěžení. A u vody se můžete jednoduše osvěžit nanukem z třešní, které dozrály díky paprskům letního sluníčka. Pochutnáte si vy, i vaše ratolesti.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 9 kusů

9kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 778 kJ /
664 kcal
Bílkoviny2,35 g
Tuky1,08 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy148,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do rendlíku vložíme vypeckované třešně, přidáme 30 ml vody, mletou skořici a krupicový i vanilkový cukr. Třešně necháme za občasného promíchání cca 8 minut pozvolna vařit a pak je rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 2: Do rozmixované směsi vlijeme 70 ml vody s rozmíchaným pudinkem a za stálého míchání ještě 2 minuty povaříme. Vznikne nám hustější směs. Odstavíme, vlijeme tuzemák a za občasného promíchání necháme prochladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň. Krok 3: Vlažnou ovocnou směs přendáme do mísy, přidáme tvaroh a prošleháme ručním šlehačem. Krok 4: Naplníme nanuková tvořítka a vložíme je do mrazničky. Minimální doba mražení je 4,5 hodiny, ale necháme raději déle. Krok 5: Pokud máme tvořítka plastová (viz foto), tak nanuky lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.

Zveřejněno 30. 6. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R88V

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R88V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Maruško, děkuji za pochvalu, ale nemyslím si, že jsem odbornice. :-* Máme mražené nanuky a zmrzliny rádi, v létě raději než pečené moučníky. Zpracovávám ovoce ze zahrádky, tak proto dělávám spíš ovocné, jsou i více osvěžující. :-K

:-)<3:yes::yes: Maru jsi odbornice na nanuky - jedny lepší než druhé :-K

Suroviny:
třešně, voda, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, voda, pudink vanilkový, rum, tvaroh plnotučný

Přidat fotografie receptu