Maďarské lečo s haluškami
Lečo je pokrm typický pro maďarskou a ostatní středoevropskou kuchyni. Jako přílohu k leču obvykle podáváme brambory nebo chleba. Zde jsou k maďarskému leču jako příloha zvoleny halušky, které tento recept blíže posouvají ke své domovině.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 831 kJ / 1 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,23 g |
Tuky | 26,31 g |
Vláknina | 18,55 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 187,37 g |
Postup přípravy
Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a proužky paprik. Promícháme a opékáme. Zatím nakrájíme rajčata zbavená vnitřku. Krok 5: Přidáme do pánve, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme do doby až se odpaří šťáva z rajčat. Krok 6: Pak přidáme mletou papriku, promícháme a malinko podlijeme vodou. Přisypeme halušky a prohřejeme. Krok 7: Před podáváním posypeme pažitkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 2. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maďarské lečo s haluškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2ZZA
Moje poznámka
Maďarské lečo s haluškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2ZZA
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 13 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 4 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 8 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 9 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 10 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 10 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 10 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 12 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
voda,
sůl,
cibule,
paprika,
rajče,
klobása maďarská,
sádlo,
koření paprika maďarská,
sůl,
pepř mletý,
pažitka
Komentáře (5)