Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaříme v ateliéru - knedlíčková polévka

Použitím mražených polotovarů můžeme někdy vyřešit absenci závodního stravování, nebo prostě jen oběd, kdy se nám nechce vůbec nic dělat. Kombinace játrových knedlíčků a hub je sice nezvyklá, ale možná stojí za vyzkoušení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 3 min Doba tepelné úpravy: 20 min

23 min (3 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie626 kJ /
150 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky12,46 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme, oloupeme a pokrájíme zeleninu. Krok 2: Do vroucí vody nasypeme zeleninu, houby a celý sáček mraženého polotovaru Játrové knedlíčky babičky Kláry. Krok 3: Vaříme do změknutí použité zeleniny. Krok 4: Do hotové polévky rozmícháme vejce, dochutíme solí, pepřem a ochuceným olejem. Krok 5: Na talíři posypeme drobnými škvarečky. Podáváme s rohlíkem nebo chlebem.

TIP: Jak na játrové knedlíčky

Zveřejněno 4. 7. 2023

Poznámka autora Chlebajez

Polévku plnou knedlíčků můžeme jíst průběžně při práci v ateliéru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaříme v ateliéru - knedlíčková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6l1Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaříme v ateliéru - knedlíčková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6l1Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Merylas (moderátorka): Jasně, co dám do polévky vařit na začátku a vaří se to opravdu dlouho tak zeleninu vyndám než se rozpadne. Se zeleninou čerstvou si můžete pohrát v podobě kytiček z mrkve. Ukážu příště. Jako kluk jsem to viděl v Burdě. Nevím zda tento časopis ještě vychází. Možností je vskutku hodně. A případně před zamarazením zeleninu někdy rozmačkám vidličkou.

Veronika.Hrozna: Já běžným způsobem udělám vývar, většinou dělávám z kuřecích sleletů a přidám třeba i jedno stehno, ať mám tochu víc masa. Dám sůl, koření, kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou (pokud je hezká), stroužek nebo dva česneku a libeček, třeba i stonek celeru a petržele. Vývar pozvolna táhnu docela dlouho, procedím a pak teprve přidám novou zeleninu, kořenovou většinou hrubě nastrouhanou, nebo i mraženou směs, co zrovna mám. Malou chvíli ještě povařím a u toho ji hned dochutím. Pokud Ti tam ta zelenina nevyhovuje, tak leda zamrazit samotný vývar a pak dodělat.

Veronika.Hrozna: ahoja, chce to vybrat vhodnou polévku, třeba dršťkovou, gulášovou a pod. Zeleninové je opravdu vhodnější doma nemrazit.

Merylas (moderátorka): Já se jen chci zeptat, jestli se ti ta zelenina ve vývaru daří zmrazit, protože mě se vždycinky nějak rozblemcá a nechutná dobře. Případně jak to krájíš a jak dlouho to vaříš, do poloměkka, nebo jak? Prorotože mě se to nedaří a taky bych ráda měla hotovou polévku, já mám doma polévkového fantoma! Projevilo se to, až jsem si ho neopatrně vzala. :-D

Merylas (moderátorka): Dobrý nápad, dělám to podobně a mrazím vakuované.

Mně se dost osvědčilo pro případy kdy opravdu spěchám, polévky zamrazit. Mrazím pouze vývary a už hotové i se zeleninou, masem, nudlemi nebo noky či knedlíčky. Používám jak jednoporcové krabičky, tak i dvouporcové, takže z mrazničky vyjmu přesnou dávku, kolik právě potřebuji. Krabičku pak dám do MT a nebo poliju troškou horké vody, aby se obsah uvolnil od stěn. Dám do hrnce, opět přidám jen malinko vody a už nechám rozehřívat na sporáku.

Chlebajez: díky za pěknou fotografii! :-K

Tento recept je tak..."na hraně" - snad každý z nás někdy sáhne po polotovaru, ale neměli bychom k tomu ostatní tak okatě vybízet. Nápad je hodně dobrý, jen chci poprosit o přidání fotografie hotové polévky v talíři (misce). U receptu by vždy mělo být foto hotového jídla.
Tuto fotku skryji a pak ji obnovíme ;-)

Suroviny:
knedlíčky játrové, petržel, mrkev, celer, cibulka, houby sušené, vejce, pepř mletý, sůl, olej chili, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu