Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ocásková šou

I z méně kvalitní části vepřového masa můžeme z trochou šikovnosti vytvořit hned tři samostatné pokrmy. Vyškvařené sádlo využijeme nejen na chleba, ale i později při vaření, vydatná kroupová polévka nás dokonale zasytí a využití uzeného masa je nedozírné.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 130 min

150 min (20 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 280 kJ /
3 891 kcal
Bílkoviny341,10 g
Tuky234,40 g
Vláknina15,35 g
Cholesterol 715 mg
Sodík 3,98 g
Sůl2,20 g
Sacharidy96,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ocásky okrájíme a rozdělíme na sádlo, maso a kosti. Krok 2: Maso naložíme do pragandy na uzení, sádlo nakrájíme na škvaření a kosti dáme vařit se zeleninou. Krok 3: Kousky masa vyudíme. Do vývaru z kostí přidáme vařené kroupy, majoránku a sůl s česnekem. Krok 4: Pro pohodlí udíme v elektrické udírně. Takto malé kousky nepotřebují mnoho času, stačí 2-3 hodiny

TIP: Jak na uzení masa

Zveřejněno 6. 7. 2023

Poznámka autora Chlebajez

Vepřové ocásky pořídíme u klasického řezníka. Jedná se o podélně půlené páteřní kosti mezi kýtou a koncem ocásku. Celé konce slabých ocásků s nožičkami můžeme přikoupit do vývaru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ocásková šou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/823EW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ocásková šou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/823EW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Oceňuji vtipný název i nápad jak vše využít. A takhle se škvaří sádlo

Suroviny:
maso, sádlo, kost, zelenina kořenová, kroupy, praganda, majoránka, česnek, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu